Auteur: Paul Geerts

Instellingen
Paul Geerts werd geboren op 16 mei 1937 in Turnhout. Op tienjarige leeftijd was hij al een grote fan van de Suske en Wiske-verhalen van Willy Vandersteen. Hij was, net zoals Willy Vandersteen, erg actief in de plaatselijke jeugdbeweging, in Geerts' geval de Chiro.
Hij werkte als drukker-retoucheur, en tekende af en toe strips voor het blaadje van de jeugdbeweging. Op 1 mei 1967 trok hij zijn stoute schoenen aan en trok met een afgewerkte strip, De verdwenen Smirrel, naar Willy Vandersteen. Vandersteen bekeek de strip minutenlang en zei dan uiteindelijk: 'Je hebt het in de vingers, maar je zult nog veel moeten oefenen.'
Paul kreeg wat huiswerk mee en op 2 januari 1968 nam Vandersteen hem in dienst. Nieuwe krachten waren toen welkom, omdat er veel Jerom-verhalen voor de Duitse markt moesten worden gemaakt. Paul Geerts tekende niet alleen, hij leverde af en toe een bijdrage voor een scenario voor een Jerom-verhaal, en dat ontging Vandersteen niet.
De Verdwenen Smirrel verscheen in 1968 in de populaire Ohee-reeks.
In 1969 vroeg Vandersteen aan Geerts of hij belangstelling had voor het inkten van de reeks Suske en Wiske. Geerts reageerde enthousiast. Met het verhaal De charmante koffiepot begon Geerts Suske en Wiske te inkten. Geerts gaf blijk van een groot inlevingsvermogen in de wereld van Suske en Wiske.
Hij kreeg al snel meer verantwoordelijkheid, zodat Vandersteen zich kon voorbereiden op zijn nieuwe reeks Robert en Bertrand. In 1971 schreef Geerts een synopsis voor een Suske en Wiske-verhaal: De gekke gokker. Vandersteen vond het verhaal goed en paste het hier en daar aan. Vanaf dat moment zorgde Geerts meer en meer voor de scenario's en de tekeningen van Suske en Wiske. Vandersteen bleef ideeŽn leveren tot aan zijn dood in 1990.
Dat het overnemen van een reeks als Suske en Wiske geen gemakkelijke taak zou zijn, stond voor iedereen vast. Geerts kreeg de hele wereld van Suske en Wiske, maar moest ook zorgen voor verhalen in dezelfde geest. Binnen de vrij nauwe grenzen die een strip als Suske en Wiske kent, is Paul Geerts erin geslaagd om Vandersteens werk op een voortreffelijke manier voort te zetten en toch een eigen inbreng te hebben.
Gaandeweg bewees Geerts dat hij heel wat in zijn mars had. Zijn tekeningen getuigen van een groot meesterschap. In verhalen als De raap van Rubens, De angst op de Amsterdam en avonturen als Sagarmatha, De Tamme Tumi en De Rinoramp bewijzen dat Geerts schitterende verhalen kan verzinnen.
De Suske en Wiske-verhalen werden er realistischer op. Geerts documenteert zijn verhalen erg grondig. Hedendaagse lezers eisen een verantwoorde setting. Ze slikken niet zomaar alles meer. Net zoals Vandersteen, haalt Paul Geerts zijn inspiratie vaak uit reizen. Naast extra spanning voor het avontuur, zijn exotische locaties ook uitstekend om de gebruiken en zeden van andere culturen te leren waarderen. 'Het idee van vriendschap tussen alle volkeren en respect voor elkaars cultuurgoed, is altijd het uitgangspunt geweest van Willy Vandersteen. Ook ik wil die traditie voortzetten,' zegt Paul Geerts.
Geerts heeft zijn bewondering voor zijn vriend en leermeester Willy Vandersteen nooit onder stoelen of banken gestoken. Daarvan zijn in zijn verhalen ook sporen terug te vinden. In 1987 maakte Geerts voor Vandersteen het album De parel in de Lotusbloem, dat de vriendschap verheerlijkt. Om dat album te maken, trok hij naar Nepal. Hij overhandigde het eerste exemplaar van het album tijdens het tv-programma In de hoofdrol aan Willy Vandersteen. Voor heel wat lezers is De parel in de Lotusbloem hun favoriete verhaal. En in het verhaal De zeven schaken speelt een piepjonge Willy Vandersteen samen met zijn helden de hoofdrol. Dŗŗrvoor had Geerts Vandersteen al een belangrijke rol laten spelen in De belhamelbende.
In mei 2002 werd Paul Geerts 65 jaar. Een tekenaar gaat natuurlijk nooit echt met pensioen. Paul gaat zich vanaf nu toeleggen op het tekenen en schilderen 'buiten de lijntjes'. In 2001 vond er al een tentoonstelling van zijn werken plaats en ook in 2002 zullen zijn schilderijen getoond worden.
Ook bij Studio Vandersteen zullen ze nog op hem kunnen rekenen. Hij blijft er een belangrijke pr-functie vervullen. Zijn fans zullen hem dus zeker nog tegenkomen op allerlei beurzen en evenementen.
(c)Standaard

Link(s): Studio Vandersteen

Cartoon collector

Softcover
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.3
James Bond 007 in "Die another day" (O) Cartoon Productions Ivan Petrus Adriaenssens / Will Andy / Marc de Bel / Karel Biddeloo / Jan Bosschaert / Jeff Broeckx / CJB / Paul Geerts / Hec(tor) Leemans / David Lloyd / Studio Max / Robert Merhottein (Merho) / Steven de Rie / Marcel Rouffa / Bruno di Sano / Urbain Servranckx (Urbanus) / Dirk Stallaert / Wim Swerts / Erik Vandemeulebroucke (Erik) / Marc Verhaegen / Luc Vincent / MichaŽl Vincent

 

Hemelboom, De

Softcover
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.1
De hemelboom (O) 2006 vzw Strippromotie Paul Geerts
 
Luxe
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.1
De hemelboom (O) 2006 vzw Strippromotie Paul Geerts

 

Mo en Jade, De avonturen van

Hardcover
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.1
Pinda de panda (O) 2010 Pear productions Paul Geerts
1.2
Het lekkende hart (O) 2012 Pear productions Paul Geerts
 
Luxe
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.2
Het lekkende hart (O) 2012 Pear productions Paul Geerts

 

Strip van 7, De

Softcover
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.1
Het geheim van de kousenband (O) 2001 Standaard Karel Biddeloo / Paul Geerts / Hec(tor) Leemans / Marc Legendre (Ikke) / Willy Linthout / Robert Merhottein (Merho) / Marcel Neels (Sleen, Marc) / Urbain Servranckx (Urbanus) / Dirk Stallaert / Willy Vandersteen (Wil)
 
Luxe
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.1
Het geheim van de kousenband (O) 2001 Standaard Karel Biddeloo / Paul Geerts / Hec(tor) Leemans / Marc Legendre (Ikke) / Willy Linthout / Robert Merhottein (Merho) / Marcel Neels (Sleen, Marc) / Urbain Servranckx (Urbanus) / Dirk Stallaert / Willy Vandersteen (Wil)

 

StripKookboek

Hardcover
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.2
StripKookboek II
(Ruim 50 tekenaars // 50 recepten)
2023 Personalia Ivan Petrus Adriaenssens [T] / Dirk van der Auwera [T] / Steve van Bael [T] / Renť Bergmans [T] / Kristof Berte [T] / Tim Bolssens [T] / Mario Boon [T] / Jan Bosschaert [T] / Tom Bouden [T] / Jeff Broeckx [T] / Thomas Du Caju [T] / Charel Cambrť [T] / Patrick Cornelis [T] / Frodo de Decker [T] / Philippe Delzenne [T] / Lode Devroe [T] / Kim Duchateau (Kim) [T] / Arnout Fierens [T] / Paul Geerts [T] / Andy Genen [T] / Yan Gevuld [T] / Wouter van Ghysegem [T] / Bruno Gilson [T] / Jimmy Hostens [T] / Elisa Krings [T] / Jean-Marc Krings [T] / Grťgory Lange [T] / …ric Lenaerts [T] / Stephan Louwes [T] / Philippe Madou [T] / Wauter Mannaert [T] / Tom Metdepenningen [T] / Luc Morjaeu [T] / Patrick van Oppen [T] / Christian Papazoglakis [T] / Jan-Roman Pikula [T] / Alain Poncelet [T] / Joey Potargent [T] / Bart Proost [T] / Steven de Rie [T] / Ronald van Riet [T] / Bruno de Roover [T] / Shirow di Rosso [T] / Pascal Schokaert [T] / Al(ec) Severin [T] / Ben Seys [T] / Floris de Smedt [T] / Dirk Stallaert [T] / Caryl Strzelecki [T] / Wim Swerts [T] / Manuel Tenret [T] / Marc Verhaegen [T] / Christian Verhaeghe [T] / Nicolas Verhaeghe [T] / Leon Verhoeven [S] / MichaŽl Vincent [T] Bestel

 

Suske en Wiske

Softcover
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
8.173a
Het drijvende dorp (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.173b
Het drijvende dorp (O) 2013 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
8.212a
De edele elfen (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.212b
De edele elfen 2013 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
 
8.219a
De speelgoedspiegel (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.219b
De speelgoedspiegel 2013 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
8.220a
Sagarmatha Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
8.220b
Sagarmatha 2011 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
 
8.222a
De bezeten bezitter (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.222b
De bezeten bezitter 2013 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
 
8.225a
De goalgetter (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.225b
De goalgetter 2021 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
8.226a
De mysterieuze mijn (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.226b
De mysterieuze mijn (O) 2010 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.226c
De mysterieuze mijn 2021 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
 
8.228a
Het wondere wolfje (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.228b
Het wondere wolfje 2013 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
8.229a
Tazuur en Tazijn (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.229b
Tazuur en Tazijn 2013 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
8.230a
Lambik Baba (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.230b
Lambik Baba 2013 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
8.231a
De scherpe schorpioen (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.231b
De scherpe schorpioen (O) 2011 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.232a
De Tootootjes (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.232b
De Tootootjes 2021 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
 
8.236
De gulden harpoen (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.237a
De snikkende sirene (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.237b
De snikkende sirene (O) 2010 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.237c
De snikkende sirene 2021 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
8.238a
De slimme slapjanus (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.238b
De slimme slapjanus (O) 2010 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
8.241a
Het aruba-dossier (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.241b
Het aruba-dossier (O) 2013 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.242a
Tokapua toraja (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.242b
Tokapua toraja (O) 2010 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.242c
Tokapua toraja 2021 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
 
8.244a
De begeerde berg (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.244b
De begeerde berg (O) 2010 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.244c
De begeerde berg 2021 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
 
8.246
De vonkende vuurman (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.247a
Het kostbare kader (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.247b
Het kostbare kader (O) 2011 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
8.251
De verradelijke Vinson (O) 1997 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
8.253a
Prachtige Pjotr (O) 1997 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.253b
Prachtige Pjotr 2010 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
8.254b
Tex en Terry 2021 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
8.255a
De mompelende mummie (O) 1998 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.255b
De mompelende mummie (O) 2011 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
8.255c
De mompelende mummie 2021 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
8.256b
De vogels der goden 2021 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
8.257b
De rebelse Reinaert 2021 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
 
8.260a
De bonte bollen 1999 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
8.260b
De bonte bollen 2021 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
8.261b
Het berenbeklag (O)
(Fancubdag 2007 uitgave)
2007 Fameuze Fanclub, De / Standaard Paul Geerts / Studio Vandersteen
 
SP
Jeanne Panne (O) 2014 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
SP
De pottenproever (O) 2000 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
SP
De gulden harpoen (O)
(zwart/wit)
2003 Fameuze Fanclub, De / Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
SP
Nen diere velo (O)
(In dialect het Loois)
2006 Standaard Paul Geerts / Studio Vandersteen
SP
Het kostbare kader (O) 2006 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
SP
Fata morgana (O) 2011 Efteling / Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
SP
Het kostbare kader (O) 2012 Gemeente Kalmthout / Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
SP
De pottenproever 2017 Standaard Paul Geerts [TS] Bestel
 
SP
De preutse prinses 2020 Standaard Paul Geerts [TS] / Sabine de Meyer [K] / Eric de Rop [I] / Studio Vandersteen Bestel
SP
De preutse prinses (O)
(speciale uitgave)
2020 Standaard Paul Geerts [TS] / Sabine de Meyer [K] / Eric de Rop [I]
 
Luxe
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.222
De bezeten bezitter (O) 2018 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
1.230
Lambik Baba (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
1.231
De scherpe schorpioen (O) Standaard Paul Geerts / Studio Vandersteen
 
1.236
De gulden harpoen (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
1.237
De snikkende sirene (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
1.238
De slimme slapjanus (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
1.242
Tokapua toraja (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
1.244
De begeerde berg (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
1.246
De vonkende vuurman (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
1.247
Het kostbare kader (O) Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
1.251
De verradelijke Vinson (O) 1997 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
1.253
Prachtige Pjotr (O) 1997 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
1.255
De mompelende mummie (O) 1998 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
1.260
De bonte bollen (O) 1999 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
2.164
De raap van Rubens / Het gouden paard (O)
(Luxe bundeling deel 100 en 164 ; zwart/wit)
2006 Standaard Paul Geerts / Studio Vandersteen
 
SP
Het berenbeklag 2007 Fameuze Fanclub, De / Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
 
SP
Angst op de "Amsterdam" / De gezanten van mars (O)
(zwart/wit)
2007 Standaard Paul Geerts / Studio Vandersteen
 
SP
Fata morgana 2009 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen Bestel
 
SP
De preutse prinses (O) 2020 Standaard Paul Geerts [TS] / Sabine de Meyer [K] / Eric de Rop [I]
SP
De preutse prinses (O) 2020 Standaard Paul Geerts [TS] / Sabine de Meyer [K] / Eric de Rop [I]
SP
De preutse prinses (O)
(groot formaat)
2020 Standaard Paul Geerts [TS] / Sabine de Meyer [K] / Eric de Rop [I]
 
Special
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
SP
Portfolio Kalmthout (O) 2008 Standaard Jeff Broeckx / Paul Geerts / Eugeen Goossens / Peter van Gucht / (Studio) Dick Heins / Martin Spyridon Johannes Lodewijk / Robert Merhottein (Merho) / Luc Morjaeu / Ronald van Riet / Eric de Rop / Claus D. Scholz (Claus)

 

Suske en Wiske (De nederlandse avonturen)

Softcover
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.5
De rebelse Reinhaert (O) 2010 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
1.7
De gulden harpoen (O) 2010 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
1.9
De kleurenkladder (O) 2010 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
1.14
Het witte wief (O) 2010 Standaard Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen

 

Suske en Wiske (Drie in 1)

Softcover
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.3
De scherpe schorpioen / Suske de rat / Het ijeren duel (O) 2015 Standaard Paul Geerts [TS] / Peter van Gucht [S] / Luc Morjaeu [T] / Willy Vandersteen (Wil)

 

Suske en Wiske (Reclame)

Softcover
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
6.223
De kleurenkladder (O) 2015 Standaard / Story Paul Geerts [TS] / Studio Vandersteen
 
SP
Alle 7 delen uit de Story reeks (O) 2015 Standaard / Story Paul Geerts [TS] / Peter van Gucht [S] / Luc Morjaeu [T] / Studio Vandersteen / Willy Vandersteen (Wil)

 

Suske en Wiske (Trilogie)

Luxe
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
SP
Paul Geerts-trilogie (O) 2007 Standaard Paul Geerts / Studio Vandersteen
 
SP
3 x 100 - Trilogie (O) 2008 Standaard Paul Geerts [TS] / Peter van Gucht [S] / Luc Morjaeu [T] / Studio Vandersteen / Willy Vandersteen (Wil) [TS]

 

Suske en Wiske (Voor jonge lezertjes)

Softcover
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.1
Wit moet weg (U) Standaard Paul Geerts / Studio Vandersteen
1.2
Wat een mop (U) Standaard Paul Geerts / Studio Vandersteen
1.3
Waar is de zeep? (U) Standaard Paul Geerts / Studio Vandersteen
1.4
Een koe in de tuin (U) Standaard Paul Geerts / Studio Vandersteen
 
1.7
Schanulleke is zoek (U) 1997 Standaard Paul Geerts / Studio Vandersteen
1.8
Tante Sidonia wint een reis (U) 1997 Standaard Paul Geerts / Studio Vandersteen
 
1.11
Schanulleke in bad (U) Standaard Paul Geerts / Studio Vandersteen
1.12
Een struik op je hoofd (U) Standaard Paul Geerts / Studio Vandersteen
1.13
Een spook in bed (U) 1998 Standaard Paul Geerts / Studio Vandersteen
 

Einde van deze pagina.