Auteur: Vincent Mathy

Instellingen
Vincent Mathy (1971, Luik) schrijft zich in voor de stripcursus van Pierre Pourbaix en Marc Sevrin op het Brusselse Saint-Luc. Daar raakt hij bevriend met een andere Luikenaar, Pierre Bailly, die zijn penselen in een naburige klas slijt.
Hij biedt zich meteen aan als vrijwilliger wanneer zijn één jaar oudere studiegenoot hem voorstelt een opzet voor een kinderserie van Denis Lapière, een andere Luikenaar, uit te werken. Mathy neemt inspecteur "Castar" voor zijn rekening, in diens virtuele stripwereld binnen een stripverhaal, en laat het personage "Ludo" in diens "reële wereld" aan zijn makker over. De opzet is de waanzinnige avonturen van een stripheld te confronteren met de dagelijkse lotgevallen van een jonge lezer van het befaamde CASTAR-MAGAZINE.
Ze publiceren hun eerste "Een stukje straat" in ROBBEDOES in 1997 en bij de tweede episode in de zomer van het jaar daarop voegt het montere team zelfs in het hart van het blad SPIROU, als bijvoegsel, negen nummers van CASTAR-MAGAZINE in, waarin ze zich met enkele kameraden naar hartelust overgeven aan avant-gardegrafiek.
In die periode nemen Mathy en zijn favoriete inspecteur stelselmatig de cover van het weekblad in beslag. (De eerste editie van het tweede album van Ludo, "Ondergronds avontuur", werd (in Franstalige versie) aangeboden aan de kopers van de integrale uitgave in beperkte oplage van CASTAR-MAGAZINE.)
Sindsdien beleeft Ludo jaarlijks een nieuw avontuur.
(c) Dupuis

Ludo

Softcover
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.1
Een stukje straat (O) 1998 Dupuis Pierre Bailly / Denis Lapière / Vincent Mathy
1.2
Ondergronds avontuur (O) 1999 Dupuis Pierre Bailly / Denis Lapière / Vincent Mathy
1.3
Wee je gebeente (O) 2000 Dupuis Pierre Bailly / Denis Lapière / Vincent Mathy
1.4
Dief en diefjesmaat! (O) 2001 Dupuis Pierre Bailly / Denis Lapière / Vincent Mathy
1.5
De club van de bliksem (O) 2002 Dupuis Pierre Bailly / Denis Lapière / Vincent Mathy
1.6
De Castar-beker (O) 2004 Dupuis Pierre Bailly / Denis Lapière / Vincent Mathy
1.7
? (V : 4 mei 2005) Dupuis Pierre Bailly / Denis Lapière / Vincent Mathy
 

Einde van deze pagina.