Auteur: Marc Cuadrado

Instellingen
Marc Cuadrado, geboren op 29 januari 1959 in het Algerijnse Oran, wordt onder druk van de omstandigheden een bereisd man. De familie keert in 1963 naar Frankrijk terug en vestigt zich in het randstedelijk gebied van Parijs, waar vader weer werk heeft gevonden. Marc woont onder meer in Aulnay-sous-Bois en Bondy, om vervolgens weer in het mediterrane klimaat te belanden als de familie in 1976 in Nice gaat wonen.
In 1979 schrijft hij zich in Nice in op de kunstacademie, die hij in 1985 met diploma verlaat na een korte onderbreking in militaire dienst.

Van 1983 tot 1991 treedt hij als (de enige) illustrator in dienst bij het dagblad NICE-MATIN, waarvoor hij meer dan tweeduizend tekeningen zal maken: voorvalletjes in de samenleving, een humoristisch persoverzicht, kleine stripseries, waarvan de twee belangrijkste draaien om Les Commères Ficanas (twee kletstantes uit Nice die het plaatselijke nieuws becommentariëren) en La Famille Prencongé (de vakantieperikelen van een modaal gezin uit Nice).

Daarnaast start hij in 1986 zijn eigen reclamebureau in Antibes en specialiseert hij zich in humoristische reclametekeningen voor de bedrijven en voor de interne publicaties van Crédit Agricole des Alpes Maritimes, La Lyonnaises des Eaux, etc.

In 1995 sluit hij zijn bureau en vertrekt naar Canada, waar hij tot 1999 in Montreal zal verblijven en na drie jaar met zijn echtgenote de Frans-Canadese nationaliteit zal aannemen. Een uitgebreide compagne valt in vruchtbare aarde en levert hem regelmatige opdrachten op van vijftien plaatselijke bladen en schoolboekenuitgeverijen. Tussendoor illustreert hij vijf kinderboeken en werkt actief samen met het humoristische blad SAFARIR (dat later met zijn Parker & Badger zal verder gaan).

Vanuit Canada levert hij Uitgeverij Casterman de fantasieën van een onalledaags jong meisje. Met een mooie regelmaat volgen drie albums met Norma elkaar op: in 1998, 1999 en 2000.
In 1999 keert Cuadrado terug naar Frankrijk en verblijft een jaar in Lyon, van waaruit hij via Internet zijn werk voor de Canadese bladen voortzet. Maar hij vindt er te weinig zonneschijn en dus vestigt hij zich in juni 2000 in Avignon. Daar maakt hij Parker & Badger voor Uitgeverij Dupuis en wijdt zich nu volledig aan dit nieuwe avontuur: hij moet zelfs, tot zijn grote spijt, flink wat verzoeken van zijn Canadese vrienden afwijzen en werkt alleen nog voor twee bladen in Quebec om zijn vaardigheid niet te verliezen.
(c) Dupuis

Parker & Badger

Softcover
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.1
Een duo uit duizend (O) 2003 Dupuis Marc Cuadrado
1.2
Oeps! (O) 2004 Dupuis Marc Cuadrado
1.3
Opgelet! Overstekende dassen (O) 2005 Dupuis Marc Cuadrado
1.4
Helemaal zen! (O) 2006 Dupuis Marc Cuadrado
1.5
Das mijn broer! (O) 2007 Dupuis Marc Cuadrado
1.6
Jobtrotters in de USA (O) 2008 Dupuis Marc Cuadrado
 

Einde van deze pagina.