Auteur: Jean-Michel Thiriet

Instellingen
Jean-Michel Thiriet wordt op 15 november 1958 geboren in het Duitse Trier. Na zijn eindexamen gaat hij naar de kunstacademie, waar hij pas na drie maanden ontdekt dat ze er geen stripafdeling hebben!
Het duurt even voordat hij van de schrik bekomen is. Zijn eerste pogingen worden geplaatst in LE PSIKOPAT ILLUSTRÉ. In 1985 verschijnt zijn eerste album, onder een titel die weinig te raden laat over zijn geheimste wensen, bij Lynx: "Riche et célèbre" zal hem echter rijk noch bekend maken.
Hij is van 1987 tot 1993 redacteur van Fluide Glacial en bedelft het maandblad in die periode onder absurde korte verhalen, door Audie ("Histoires peu crédibles", "Contes d'à-côté", "Trois tiers de trio" en "Trois tiers de trio dans l'espace") en L"Association ("Verte campagne") in album uitgebracht.
Daarnaast werkt hij mee aan de sketches van "Les Nuls" en een "Les Nouvelles de Jules-Édouard Moustic" op Canal+, in 1993.
Meegekomen met de jongste golf medewerkers naar het eerbiedwaardige instituut ROBBEDOES, verwerft hij zich een solide positie als tekenaar én scenarist en maakt vele inhoudsopgaven, cartoons en hilarische illustraties.
Met Manu Larcenet demonstreert hij geregeld in de collectie Vrolijke Vlucht met "Het leven is lijden" hoe hij over de dingen denkt, en dat je dus maar het beste zoveel mogelijk kunt lachen.
Zijn geliefkoosde tijdverdrijf, behalve gitaar, harmonica en bas spelen, is een bezoekje aan de kerkhofkatten.

Game over

Softcover
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.1
Blork raider (O) 2004 Dupuis Adam / Augustin / Philippe Bercovici (Thelonius) / Michel Ledent (Midam) / Jean-Michel Thiriet
1.2
No problemo 2006 Dupuis Adam / Augustin / Philippe Bercovici (Thelonius) / Michel Ledent (Midam) / Jean-Michel Thiriet Bestel

 

Leven is lijden, Het

Softcover
Scans
Jaar
Uitgever(s)Auteur(s)
Bestel
1.1
Maak er het beste van! (O) 1998 Dupuis-Vrolijke vlucht Larcenet / Jean-Michel Thiriet
1.2
Tot nu toe... (O) 1999 Dupuis-Vrolijke vlucht Larcenet / Jean-Michel Thiriet
1.3
Rien ne va plus! (O) 2000 Dupuis-Vrolijke vlucht Larcenet / Jean-Michel Thiriet
 

Einde van deze pagina.