Album: De fotograaf

Reeks: Fotograaf, De
Nummer:1.1
Titel: De fotograaf
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis-Vrije vlucht
Auteur(s): Emmanuel Guibert / Didier Lefèvre / Frédéric Lemercier
Uitgekomen (1e druk): Week 40, 2003
Prijs (1e druk): € 12,95
Info: In het hart van Afghanistan
Eind juli 1986. Didier Lefèvre vertrekt uit Parijs voor zijn eerste belangrijke opdracht als fotograaf. Hij kan met een groep van Artsen Zonder Grenzen naar hartje Afghanistan, waar een oorlog woedt tussen de Sovjets en de moedjahedien. Deze opdracht zal een stempel op zijn leven drukken, zoals de oorlog er een heeft gedrukt op de wereldgeschiedenis. Op het kruispunt van individuele ervaringen en geopolitiek, op het snijvlak van tekenen en fotografie, vertelt dit album de lange mars van mannen en vrouwen die proberen te herstellen wat anderen kapot hebben gemaakt.
Didier Lefèvre maakt zijn eerste fotoreportage in 1984 voor Artsen Zonder Grenzen. Hij schetst voor hen, in opdracht, het kader en de omstandigheden waarin zij werken. In 1986 maakt hij een eerste reis naar Afghanistan. Dat verhaal vertelt hij in De fotograaf. In 1988 verlaat hij AZG om persfotograaf te worden. Sindsdien is Didier Lefèvre nog zeven keer naar Afghanistan gereisd, "om mensen terug te zien en veranderingen op te tekenen". Bij Editions Ouest France verschijnt nu ook een boek met teksten en foto's dat het integrale verhaal van zijn belevenissen vertelt.
Frédéric Lemercier is graficus. Hij verzorgde de lay-out van tekeningen en foto's van De fotograaf en stond in voor de inkleuring.
 

Einde van deze pagina.