Album: Apenstreken

Reeks: Big Joe
Nummer:1.1
Titel: Apenstreken
Type:Luxe
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Arcadia-Millennium MM (9)
Auteur(s): William Tai (Malik)
UAC/ISBN-13: 9789076 926483
Uitgekomen (1e druk): Week 37, 2007
Prijs (1e druk): 105,00
Info: Oplage 85 exemplaren genummerd I t/m LXXXV en gesigneerd, gebonden in linnen. Bevat een extra schetsboek met een prent van de cover in passe-partout.
William Tai, alias Malik, is vooral bekend van de spannende avonturen van krachtpatser Archie Cash en van de hilarische belevenissen van Cupido, de kleine liefdesgod. Toch heeft deze wereldburger met Johnny Paraguay, Chiwana en Big Joe nog andere realisaties op zijn naam staan die absoluut de moeite lonen. Zo verschenen in 1980 in het magazine Wham! de grappen en grollen van Big Joe, een gorilla met een hoog knuffelgehalte, om dan vijf jaar later zijn opwachting te maken in Robbedoes, het komische stripweekblad bij uitstek.
In Apenstreken steken Big Joe, Anton en de babbelzieke beo Speak Easy, de handen uit de mouwen om hun goede vriend en toeverlaat professor Piet Baksteen te beroeren voor allerlei onheil dat hem voor durend boven het hoofd hangt. Nakende afbraak werken, snode plannen om een opzienbarende uitvinding te ontvreemden of weinig scrupuleuze bouwpromotoren... Niets of niemand is sterk of sluw genoeg om hun vriendschap in het gedrang te brengen...
 

Einde van deze pagina.