Album: De fotograaf 2

Reeks: Fotograaf, De
Nummer:1.2
Titel: De fotograaf 2
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis-Vrije vlucht
Auteur(s): Emmanuel Guibert / Didier Lefèvre / Frédéric Lemercier
ISBN: 90 3142 599 0
UAC/ISBN-13: 9789031 425990
Uitgekomen (1e druk): Week 37, 2004
Prijs (1e druk): € 12,95
Info: In het hart van Afghanistan
Eind juli 1986 vertrekt Didier Lefèvre voor zijn eerste grote opdracht als fotograaf. Artsen Zonder Grenzen heeft hem gevraagd een team te begeleiden dat in het hart van Afghanistan gaat werken. Daar woedt dan de oorlog tussen Russen en de moedjahedien in volle hevigheid.
Zoals die oorlog onze hedendaagse geschiedenis heeft veranderd, zo was deze opdracht bepalend voor het leven van Didier Lefèvre. Met belangstelling voor mensen en geopolitiek, voor tekst, tekeningen en fotografie wordt in dit boek het relaas verteld van de lange mars die mannen en vrouwen boordevol idealen ondernemen in een poging zoveel mogelijk te herstellen van wat anderen kapotmaken.

Een gevierd album!
Nadat in deel één de reis van Pakistan naar Afghanistan centraal stond, laten Guibert, Lefèvre en Lemercier in dit tweede deel (deel drie zal de cyclus afronden) zien in welke omstandigheden teams van AzG meestal werken. Ook nu weer een pakkende historie.
Pers en boekhandelaars waren erg enthousiast over deel 1. Het album kreeg de Prix Canal BD 2004 en tijdens de stripdagen in Haarlem stond het centraal in een tentoonstelling van Filmarchief Spaarnestad. Mede daardoor werden binnen enkele maanden meer dan 30.000 exemplaren verkocht en is het album drie keer herdrukt.
 

Einde van deze pagina.