Joyce Choice

De stripbesprekingen van Joyce Email Joyce (kippetjes78@hotmail.com)

Al'Togo
Anachron
Andere wereld, De
Arthur
As van de Katharen, De
Benson Gate, De meester van
Boom van de twee lentes, De
Boro
Blacksad
Bloed van Porphyres, Het
El Nino
Ellis
Finn
Groom Lake
IAN
Indigo
Jagers van de dageraad, De
Khatedra
Krän
Meisje en de wind, Het
Murena
MX-22
Onsterfelijken, De
Roos en het Kruis, De
Sabels en galjoenen
Sky Doll
Spiritus & Sancti
Toran
Vliegende hollander, De
Voorbij de steen
Wilde Vlucht, De
Witness 4
Ythaq

De avonturen van Boro Verslaggever-Fotograaf deel 1 De Dame uit Berlijn
Door: Franck & Vautrin en Marc Veber
Het verhaal speelt zich af voor de 2de wereldoorlog en begint in Parijs, een manke nelis loopt een bar binnen en de mensen beginnen hem onbeschoft te behandelen. Maar hij laat het niet op zich zetten en staat zijn mannetje, beleefd!
Boro is niet in zijn thuisland en hij verlangd erg naar Hongarije, maar hij probeert zijn geld te verdienen met fotografie en als verslaggever. Op een gegeven moment leest hij in de krant dat er een filmster, uit Hongarije tijdelijk in een hotel vertoefd. Hij reist naar Berlijn en zoekt haar op. Is zij...????

Ellis: deel 1 - Lady Crown
Door: Griffo - Latour
Een droom is de beste manier om nachtmerries te bestrijden lees je op de achterkant. Het maakt je nieuwsgierig en geloof me, die nieuwsgierigheid blijft, al heb je dat 1ste deel uit. Het is geen standaard verhaal over de goeie en de slechte, er is een leuke twist aan gegeven. De tekeningen zijn strak en hebben een sombere waas over zich heen, past ook helemaal bij het verhaal. Wat ze allemaal kunnen doen met dromen en nachtmerries, geweldig! Veel meer kan ik er niet over uitwijden, geniet zelf van deze strip!

Ythaq: deel 1 - Onbekende wereld ; deel 2 - Dubbelgangers
Door: Arleston & Floch
Een geweldig Sci Fi verhaal gemixt met de wereld van Fantasy, dat is Ythao. Een luitenant die hogerop wil komen in de ruimtevaart, door een te late ochtend komt ze op een schip terecht die neerstort op een onbekende planeet. Niet helemaal onbekend want ze spreken bijna elkaars taal. Met de 2 overige passagiers waarmee ze het heeft overleefd probeert ze andere overlevenden te vinden en als het kan een ruimteschip wat haar naar haar thuis planeet kan brengen. Ze komt met verschillende volken en rassen in aanraking en moet uiteindelijk veel vechten om haar doel te bereiken. In de korte tijd heeft ze wel wat vrienden kunnen maken die haar helpen uit de benarde situaties.

Van de auteur van Lanfeust en Trollen van Troy is het weer een meesterlijk verhaal. De tekeningen zijn ook precies zoals het hoort bij dit verhaal, vol fantasy en weelderig.
(01-12-2007)


Benson Gate, De meester van: deel 1 - Vaarwel Calder
Door: Nury & Garreta
Wie word de nieuwe heerser van het Benson imperium, wie van de 2 broers neemt de plaats in van hun vader. Het kan er maar 1 zijn en de strijd is begonnen als Richard van Yale terugkomt. Zijn broer Calder laat hem zien wat hij de laatste jaren heeft gedaan in Boston, maar of zijn vader trots op hem kan zijn? Hun leven is eigenlijk al bepaalt door hun vader en achtergrond maar zouden ze daar nog verandering in kunnen brengen?
Wat kunnen ze doen om hun eigen leven in handen te nemen??

De tekeningen bij dit verhaal zijn zo vol en met zoveel detail, het is echt een heerlijke strip. Je voelt de tweestrijd tussen de broers uit het verhaal omhoog komen, geweldig! En een echte teaser op het einde, je wil echt meteen deel 2 lezen!
(24-11-2007)


Wilde Vlucht, De
Door: Galandon & Monin
Het is het laatste jaar van de oorlog, 1944, Simon woont in Frankrijk in een weeshuis bij de Pastoor. Maar het hele dorp wordt geruimd door de Duitsers en Franse meelopers, alle Joden worden op de trein gezet. Morgen komen ze Simon halen zeiden ze en de Pastoor regelt een vertrek voor Simon, een vertrek naar Parijs. Simon is gefascineerd door vogels en weet er veel van, er is zelfs een vogel waar hij mee praat. Doordat de razzia's steeds heftiger worden is hij in Parijs ook niet veilig en vertrekt naar een ander oord. Maar is hij daar veilig??
De tekeningen zijn precies zoals het hoort bij dit verhaal, stormachtig en wild.
Je voelt de wind ook door de strip heen en voelt erg mee met Simon, zo klein en dan al opgejaagd.
(17-11-2007)

Groom Lake: Cyclus 1-1 De Psychoanalyse van de vergetelheid
Iedereen heeft er wel een theorie over, over Area 51, wat er nou precies staat, verborgen wordt gehouden en wat er allemaal gebeurd.
Dit verhaal geeft er weer een nieuwe kijk op en het is zeker spannend! Het verhaal begint in de jaren 70 in Iran en geeft je een kijkje in het leven van een geheim agent. Hoe hij omgaat met het leven en zijn gezin, voor korte duur want hij krijgt weer een opdracht. Voor hoelang? weet niemand, komt hij terug? weet niemand, wie is hij echt? Er gebeurd veel in deze strip en maakt je heel nieuwsgierig naar deel 2.

De Roos en het Kruis: Deel 1 - De Broederschap
Johann is een vrolijke jongen uit een groot gezin, zijn opa is een goudsmid en ze komen erachter dat Johann een bepaalde gave heeft tijdens het Goudsmeden. Omdat hij uitblinkt in de Alchemie stuurt zijn Stiefvader hem weg om bij een Apotheker in de leer te gaan en zo begint zijn reis naar Berlijn. Tijdens zijn reis gebeuren er vreemde voorvallen en wordt het hem duidelijk dat zijn gave gewild is. Maar wat wil Johann?? Is hij een Magier, Alchemist of wordt hij een Apotheker?

Spiritus & Sancti: deel 1 - Complot in Daguelloz en deel 2, de Citadel van de Chaos
Spiritus en Sancti zijn 2 huurmoordenaars en werken voor een belangrijke Kardinaal. Ze hebben een grappige werkwijze voor het lugubere werk wat ze doen. De vele zwaardgevechten zijn groots en vol getekend. Het speelt zich af in Frankrijk in de 17de eeuw en ze komen erachter dat ze soms niet helemaal achter de opdrachten staan die ze moeten uitvoeren en geven dan een eigen draai aan de opdracht.
Het is een ingewikkeld verhaal maar de tekeningen maken veel duidelijk!

Het Bloed van Porphyres
Door de tekeningen die sober en woest aandoen maar toch op de details zijn, ben je meteen op het eiland, net of dat je mee kijkt met de personages. Instant sympathie voor Soizik, de hoofdrolspeelster. Ze probeert te overleven in een dorp waar een pastoor de scepter zwaait. Hij houdt de mensen angstig door allerlei bangmakende verhalen. Gelukkig kunnen we er nu om lachen! Ze heeft ook een vervelende aanbidder die de strijd wil aan gaan met elke man. Maar dan wordt er geworsteld met een onbekende en het verhaal begint.
Verrassend verhaal met een spannend einde en ik ben zeer benieuwd naar het volgende deel.
Verhaal: Balac
Tekeningen: Parnotte
(Datum: 08-08-2007)

MX-22 - deel 1+2
Het is een realistische strip over de illegale handel in de Kunstwereld. MX- 22 is een team van 4 personen die naast hun "gewone" baan er op uit gaan om bepaalde kunstwerken terug te krijgen naar de musea en eigenaren. Het team gaat de hele wereld over en kruipen in verschillende karakters om achter de waarheid en natuurlijk de kunst te komen.
Het 1ste deel is even inkomen in wereld van musea de beelden en de schilderijen maar deel 2 is al veel boeiender en meer spanning ingebouwd. In deel 2 staat er een klein voorwoord in van een bepaalde archeloog, erg interessant!
Qua tekeningen is het gewoon top, tot in de details met onverwachte stukjes. De personages zijn origineel en het is een strip die zeker de moeite waard is.
Auteur: Bartoll
Tekeningen: Legrain
(Datum: 13-07-2007)

El Nino - deel 1: De dochter van de violist
Het verhaal begint in Afrika waar Vera werkt als verpleegkundige voor het rode kruis. Maar Vera raakt een beetje op en wordt naar huis gestuurd zodat ze even tot rust kan komen. En ook om de dood van haar vader te verwerken. Wie was hij nou echt en waarom????? In plaats van te rusten gaat ze hard aan de slag, op zoek naar haar verleden. Wie kende haar vader, en wie kent haar? Voor deze vragen moet ze toch naar de zigeuners toe en daar doet ze een grote ontdekking... Daarvoor moet ze op reis en die reis verloopt niet zo soepeltjes.
Het verhaal is erg boeiend en mooi in elkaar gezet. Heel realistisch en soms ook erg grappig en ontroerend. Een erg goed verhaal waar de spanning goed wordt opgebouwd.
De tekeningen zijn heel duidelijk getekend en erg mooi, ook in de details. Het is weer een echte aanrader.
Auteur: Perrissin
Tekeningen: Pavlovic
Uitgever: Arboris

De Jagers van de Dageraad
Het verhaal speelt zich heel erg lang geleden af en de mensen waren toen nog allemaal “Jagers”. Ze lijken erg veel op het beeld wat we hebben van de indianen en hoe hun leefden. Het verhaal laat ons zien hoe ze toen met elkaar en met de dieren omgingen. Hoe simpel ze toen leefden maar wel hoe hard het leven toen was.
Kanh vind zijn geliefde maar ze worden niet meer geaccepteerd en moeten een eigen leven gaan opbouwen. Gaat dat ze lukken daar op het verkeerde land met alle gevaarlijke dieren???????
De tekeningen zijn precies zoals het verhaal, een beetje wazig maar toch ook heel erg mooi. Het is zeker de moeite waard om deze strip te lezen. Het geeft je weer voor heel even een andere kijk op deze wereld.
Getekend en geschreven door Rene Hausman
Uitgever:Dupuis, Collectie Vrije Vlucht

Ian - deel 1: De Elektrische Aap
Het verhaal speelt zich af in het jaar 2044 en gaat over Ian. Ian weet dat hij niet hetzelfde is als de mens, de mens heeft hem gecreëerd. Hij is een soort mens, maar eigenlijk een robot en dan ook nog delen van en aap. Gelukkig kan je dat niet zien aan de buitenkant, hij ziet er hetzelfde uit als iedere andere man. En hij heeft ook gevoelens en emoties, maar of dat de bedoeling was van zijn makers? Hij wordt nu misschien wel te veel mens.
De enige oplossing is om hem mee te laten werken op missies en te kijken wat er met Ian gebeurt.
Het verhaal speelt zich natuurlijk in de toekomst maar gelukkig wel geloofwaardig. Het is een verhaal met veel informatie en veel dingen om te zien. Zal het later echt zo gaan??? Je kunt dit je wel voorstellen ja!!!!
De tekeningen wel mooi maar erg somber ingekleurd, maar dat past misschien weer goed bij het verhaal. Een strip voor degene die zich interesseren voor de toekomst en hoe het er dan eventueel aan toe gaat.

Witness 4 - deel 1 (Collectie Millenium - deel 55) : Hopeloos
Tallulah moet rennen,ze moet vluchten!!! Ze moet weg en steeds verder weg. Ze is de laatste getuige en heeft belangrijke informatie. Ze heeft ook een zwarte box die ze niet wil afstaan, voor niets en niemand. Haar volk is wel boos op haar want door haar zijn er wel 3 mannen dood. Maar is dat haar schuld?... Ze moet weer rennen, sneller en dat ding moet uit haar, maar hoe??? Vluchten, dat moet ze....
Het is een zeer spannend verhaal waar je meteen al helemaal inzit. Het is een oude en een nieuwe wereld samen, maar ze gaan niet samen. Het is een beetje fictie maar wel geloofwaardig. En op de laatste bladzijde denk je echt, Waar is deel twee?
De tekeningen zijn duidelijk en erg mooi. Er is hier ook weer veel gelet op de details en daar hou ik wel van. Het is gewoon weer een hele goede strip. Een aanrader. Het is natuurlijk niet voor niks er een uit de millenium reeks.

Sky Doll deel 1: De Gele Stad Millenium 58
De Skydolls zijn de allernieuwste versie van de opblaaspoppen en ze zijn erg mooi.
Er zit nu echt wat meer in dan alleen maar lucht. Want ze kunnen nu echt ook alles wat jij wil. Voor sommigen dus ook de perfecte vrouw???? Alleen wat gebeurt er als het systeem niet helemaal werkt bij eentje, en dat ze een persoonlijkheid aan het vormen is. Dus dat ze een beetje een echt wezen wordt? Met geheugen?? En ze komt vrij, wat gaat er allemaal gebeuren??
Het is in het begin een beetje een warrig verhaal en niet echt pakkend. Maar het verhaal wordt echt steeds leuker en leuker. De fantasie van de auteur kent volgens mij ook geen grenzen, maar dat maakt het erg grappig. Het is ook een verhaal die in je hoofd blijft hangen, tenminste bij mij dan hoor...
De tekeningen zijn net als het verhaal, erg futuristisch en ook erg leuk. De Dolls zijn erg popperig getekend, en ja alles kan toch in de toekomst??? Het is ook benoemd als strip van de maand, welke maand zullen we dan doen??
Auteur: Barbucci
Tekeningen: Canepa

Al’Togo 1 : 297 KM
Sver is wanhopig!Hij mag zijn kinderen niet meer zien heeft de rechter besloten.
Maar hij moet en zal ze zien,wat dat dan ook mag kosten.En de prijs is hoog , zo hoog dat hij op de vlucht moet met zijn twee dochters.Maar hij is niet alleen een vader,hij is ook een minister.En dan vlucht je niet meer zo makkelijk.De lange tocht is begonnen.
Al is op weg naar zijn nieuwe baan als hij vreemde dingen ziet gebeuren bij het tankstation en zet de achtervolging in.Zijn baan is nu begonnen.Zijn baan als het nieuwe teamlid bij EO-6.(Euro Operations nr.6)
Het is een aardig spannend verhaal met alle mogelijke emoties erin.Het is een beetje een voorspelbaar verhaal maar in dit geval niet vervelend.Het laat ook van iedereen zijn of haar verhaal zien,niet alleen van de vader dus.
De tekeningen zijn niet echt schitterend maar wel duidelijk. Maar aan de andere kant hebben ze wel weer heel erg op de details gelet, want die zijn er wel allemaal.
Al met al, weer een leuke strip erbij.
Auteur: JD Morvan
Tekeningen: S Savoia

blacksad Blacksad deel 2: Arctic-Nation
Miss Grey gaf les op de basisschool in het ‘rampgebied’ en had de hulp ingeschakeld van Mr. Blacksad. De kleine Kyle was spoorloos en hij moest haar vinden. Maar niemand had haar als vermist opgegeven, zelfs haar moeder niet. En dat is toch wel erg vreemd, daar is natuurlijk meer aan de hand. Blacksad gaat op onderzoek uit en geholpen wordt hij nou niet echt. De figuren in de stad zien hem liever komen dan gaan want hij is zwart...
En dat zorgt daar voor problemen. Er is een iemand die hem wel wil helpen, Weekly, maar of dat een goed idee is?
Het is een strip met een krachtige verhaallijn wat er dan ook voor zorgt dat je de strip in een keer wil uitlezen. (Ik ben ook erg benieuwd naar deel 1) Ook al speelt het zich op een andere ‘wereld’ af het heeft de verhalen en de karakters van de mensen op onze planeet.
De figuren zijn namelijk allemaal dieren in mensenkleding en ze gedragen zich ook menselijk. Soms herken je sommige mensen er ook nog in.
De tekeningen zijn een beetje donker en soms erg somber maar niet vervelend. Ze zijn de ene keer wel beter afgewerkt en met meer detail dan de andere keer. Maar toch vind ik het een erg goede strip.

Khatedra Khatedra 1 - De reis (collectie 500 - 155)
Het is Felix zijn verjaardag, hij wordt dertien. Voor hem een belangrijke dag, zelfs nog belangrijker dan hij denkt. Hij weet namelijk nog niet dat hij gekozen is. Gekozen door een ander volk, een andere planeet in een andere dimensie. Felix is de Uitverkorene! Vandaag wordt hij opgehaald om "Het Land" te redden. En hij gaat mee, het begin van een groot avontuur.
Het is een leuk verhaal maar best wel simpel. Een beetje "Hij kwam, zag en overwon". Maar op de een of andere manier is het toch spannend. Want wie en wat zijn de "monsters"? Wat gaat Felix met ze doen? Welk gevoel gaat het winnen?
De reis is wel erg mooi getekend, soms een beetje anders dan dat we gewend zijn maar zeker mooi. Het enige wat ik wel jammer vind is dat de "monsters" een beetje lelijker worden getekend, maak oke, hadden ze maar geen monster moeten worden. Auteur: Ange
Tekeningen: Castaza
Uitgever: Talent

Finn Finn 1 - Het zwevende woud (collectie 500 - 161)
Angus, de god van de liefde, maakt van het Zwevende Woud weer een liefdevolle plaats. Hij doet dat door zijn dochter Grainne er neer te leggen. Daar wordt ze opgevoed door de Meesterboom en de kleine boomwezens. De Meesterboom droeg ook een vrucht, de blauwe steen. Zolang deze steen om de nek van Grainne bleef, maar ook in het woud, zou het altijd een plaats van vrede zijn. Alleen het volk van Fianna zat achter deze steen aan, de blauwe steen zou hen nog meer macht geven. En de jacht is begonnen.
Finn speelt een erg belangrijke rol in dit verhaal, maar daar wil ik weinig over zeggen, want het is namelijk een erg goed verhaal. Mooi en spannend, mysterieus en echt een aanrader.
Het is allemaal stijlvol getekend, duidelijk en gewoon schitterend. Het is gewoon een topper.
Auteur: Arnaud
Tekeningen: Stambecco
Uitgever: Talent

Toran Toran 1 - Laona (collectie 500 - 143)
Toran is op zoek naar zijn geliefde Laona. De kinderen van de Jungle zijn verdrietig en willen helpen, maar Toran keurt het niet goed, het is namelijk te gevaarlijk. De gevleugelde mensen zijn namelijk in de buurt. Maar ze zijn niet de enige in de buurt. Er zijn ook indringers van een andere planeet, en ze hebben gevaarlijke wapens en technische apparatuur. Toran gaat alleen op zoek naar zijn Laona. Wat zal hij tegenkomen? Wie zal hij tegenkomen? Zal hij Laona vinden?
Laona is een erg mooi verhaal. Het is ook geen standaard verhaal, het heeft een vreemde wending die ook wel weer erg logisch is. Ik ben erg benieuwd naar deel 2.
De tekeningen horen echt bij het verhaal. Mysterieus maar toch erg duidelijk. Soms niet al te duidelijk bij sommige gedeeltes maar wel begrijpelijk. Het is een echte aanrader als je van mooi houdt.
Auteur: Plongeon
Tekeningen: Peynet
Uitgever: Talent

Onsterfelijken De onsterfelijken 1 - Het graf van de engel
Rio is er 100% zeker van engelen bestaan echt. Ze heeft een beschermengel die haar al een paar keer heeft gered. Haar vader is een van de weinige mensen die haar gelooft. Hij is een archeoloog en gaat op zoek naar het "graf" van de engel. En dat had ie nou niet moeten doen, want de eeuwige strijd tussen goed en kwaad, hemel en hel, engelen en demonen begint weer.
Het is een verhaal met kleine korte verhaaltjes erin verwerkt. Rio en haar vader zijn wel duidelijk maar een beetje leeg. Dat komt waarschijnlijk ook door de vage kleuren die zijn gebruikt. Ze passen eigenlijk wel bij het verhaal.
Auteur: Desberg
Tekeningen: Reculé
Uitgever: Blitz

Anachron Anachron 1 (Millenium Collectie 27) - De terug van het beest
Anachron is een planeet die eigenlijk een beetje erg achterloopt in de 22ste eeuw. Zelfs de neo-nazi's regeren daar nog, maar dat duurt niet lang meer als het aan Hugo Varegua ligt. Hij gaat namelijk de held uithangen. Maar hij is niet de enige. Wodan, de verschrikkelijke, en Aymeric gaan namelijk ook de held uithangen. Aymeric omdat hij verliefd is op een jonkvrouwe en Wodan omdat hij met haar wil trouwen. En hoe deze 3 heren elkaar tegenkomen is leuk, gewoon leuk.

Het zijn twee verhalen die pas op het einde samenkomen maar wat dan ook wel klopt. Ik vind het zelf een erg goed verhaal waar alle stijlen in voorkomen.
De tekeningen passen perfect bij het verhaal. In de "oude" tijd ouderwetse tekeningen en in de "nieuwe" tijd strakke tekeningen. Deze strip is zeker de moeite waard om gelezen en bekeken te worden.
Auteur: Cailleteau
Tekeningen: Jurion
Uitgever: Talent


Indigo Indigo - deel 1: Sunsit-City
Sunsit-City is een hele vreemde stad. Er wonen ongeveer 2 miljoen ratten, een paar mensen en nu dus ook Indigo. Indigo is een phreem, een mengelmoes van alle rassen ineen. Om terug te kunnen naar zijn eigen planeet heeft hij geld nodig, veel geld. Nou denkt ie slim te zijn en steelt samen met Scilla, de vrouw van de aarde, een kubus. En deze kubus is dus magisch, dus dat betekent... problemen.

Het is een grappig en toch ook wel spannend verhaal. Het is geen slap verhaal en ook niet echt voorspelbaar. Het leest gewoon lekker weg.
De tekeningen hebben iets kinderlijks en tegelijkertijd zijn ze grof. Net zoals het verhaal.
Auteur: Robert Feldhoff
Tekeningen: Dirk Schulz
Uitgever: Arboris


Voorbij de steen - deel 1: Het spoor van Demer
Veel dwergen hebben het rijk verlaten om het geluk te vinden voorbij de steen. De achtergebleven dwergen hebben zich teruggetrokken in de Eeuwige Berg. Deze beschermt hen het meest tegen de twee volken die proberen de dwergen uit te roeien. Daarom gaat Demer op pad om ze de dwergen voorbij de steen bij elkaar te zoeken om het volk te redden van de ondergang.
Maar voordat hij op pad gaat heeft hij wel de toestemming nodig van de koning en de Raad. Zijn moeder, lid van de Raad, zegt dat die toestemming er is, maar hoe wisten hun vijanden dat dan, wie is die verrader? Een fantasieverhaal waarin je gelijk al voor het "lieve" dwergenvolk kiest, en anders wel op een later moment als je ziet wie hun vijanden zijn.

De tekeningen zijn precies zoals je gewend bent. De vijand grauw en lelijk en de dwergen duidelijker en gemoederlijker getekend.
Auteur en tekenaar: Ken Broeders
Uitgever: Arboris


kran.jpg Krän - deel 1: De runen van Cartakwel
Het volk van Torgnol heeft een niet al te klein probleem. Krän, de zoon van de koning is weer eens buiten zijn broekie gegaan. En niet met de eerste de beste maar met een "belangrijke" godin. Daarom sprak de moeder van alle godinnen een leuke vloek uit en Krän mag dat gaan oplossen.
Krän is een man die denkt niet met zijn hersenen maar met zijn _i_. Nou heeft ie natuurlijk wel wat hersenen maar die gebruikt hij voor het neermaaien van iedereen die hem niet bevalt en die een te grote bek heeft. Met andere woorden, kom niet aan zijn ballen anders gaan er doden vallen.

Ook al doet de voorkant het niet voorkomen, het is echt een erg leuke strip, tenminste ik vond hem erg leuk.
De teksten en tekeningen passen perfect bij elkaar. Groot en humoristisch en tot in de details erg grappig.
Auteur en tekenaar: Eric Herenguel
Uitgever: Arboris.


De Vliegende Hollander - Overture
Tja, hoe moet ik hier mee beginnen. Dit is namelijk de eerste strip die ik heb gelezen, zelf uitgelezen maar nog steeds niks aanvond. Begrijp me goed, dit betekend niet dat ik de strips niet lees, maar dat ik met deze erg veel moeite had. Meestal als een strip me niet bevalt leg ik hem gelijk al weg.
Het verhaal speelt zich af in de 16e en 17e eeuw. De eeuwen waarin de scheepvaart een belangrijke rol speelden. En daar wilde Jack wel een spannend verhaal bij maken. Ik vind dat dat niet is gelukt. Het is veel te langdradig en op het moment dat het "spannend" wordt gebeurd er erg weinig en is het erg vaag.

Over de tekeningen niets dan lof, ze zijn schitterend, echt waar. Stuk voor stuk zijn het schilderijtjes, maar schilderijen horen in een museum en niet in een stripboek thuis.
Ik vond het moeilijk om over deze strip iets positiefs te zeggen, maar heb je een andere mening over deze of een van de andere strips mail me dan op kippetjes78@hotmail.com


Arthur - deel 1: Myrddin de gek
Myrddin de gek is het eerste deel van deze nieuwe serie Arthur. En als het aan mij ligt zeker niet het enige deel.

Het speelt zich af op een eiland ergens in de middeleeuwen. Er wordt veel gevochten en bloed vergoten, maar dat gebeurde ook in die tijden. Myrddin wordt geboren en is na enkele maanden al een paar jaar ouder en binnen no-time al volwassen. Erg wijs, helderziend, geliefd en gevreesd. Hij wordt ook de eerste raadgever van de koning en staat hem bij, bij alle gevechten en oorlogen. Maar dan….

Het is een vreemd en mysterieus verhaal. Soms een beetje erg vreemd. Even dacht ik ook aan de nieuwe versie van Obelix, maar dat viel gelukkig mee. De namen van de plaatsen en mensen zijn een beetje moeilijk maar wel leesbaar hoor! Het zijn mooie, ruwe en toch duidelijke tekeningen.

Al met al, weer een goede strip erbij.

Auteur: Chauvel
Tekenaar: Lereculey
Uitgever: Talent (collectie 500 deel 87)


Boom van de twee lentes, De (Collectie Getekend)
Julien, de laatste telg van de Bretonse adellijke familie gaat op zoek naar een zwaard. Omdat Julien bijna bankroet is moet hij dat kostbare zwaard van zijn voorvader vinden. Alleen het schip waarop zijn voorvader Alexandre op voer is in 1680 verdwenen. Niet gezonken maar gewoon verdwenen. Julien gaat samen met zijn trouwe butler Telesphore op pad, op zoek naar het zwaard.

Het verhaal is goed en alle verschillende tekenaars maakt deze strip erg bijzonder. Er is ook voor iedereen wat wils. En over wils gesproken, dit is het laatste verhaal van Will, bekend van Baard en Kale, Stomp en Isabel. Alleen is hij helaas voor het volbrengen van deze strip overleden. Zijn vrienden, ook tekenaars, hebben samen de boom van de twee lentes afgemaakt.
Het is dus een uniek stripboek, een goed verhaal en afwisselende tekenstijl. Een ode aan Will. Een stripboek dat je moet hebben.

Schrijvers: Will en Rudi Miel
Tekenaars: Will, Rudi, Batem, Colman, Dany, Derib, Fournier, Frank, Franz, Geerts, Hardy, Haasman, Hermann, Le Gall, Loisel, Maltaite, Mézières, Plessix, Roba, Walthéry, Wasterlain, Mijnheer Stomp
Uitgever: Le Lombard


Murena
Een schitterend en boeiend verhaal wat zich afspeelt in Rome. Een verhaal over keizers, hun zonen en vrouwen. Een waar iedereen elkaar kent en niet vertrouwd. Zelfs familie's vertrouwen elkaar niet. Keizer Claudius heeft twee zonen, één aangenomen en één echte zoon. Wie wordt de nieuwe keizer als Claudius wordt vergiftigd? Wie heeft hem vergiftigd? Wie kiest voor wie? Wie verraad wie?

Allemaal vragen waar je ook in de volgende delen antwoord op krijgt. Alleen rijzen er dan weer nieuwe vragen op. Het blijft absoluut spannend en interessant, het zwakt absoluut niet af. Oke, er is veel moord en doodslag, maar dat was er ook in de 1e eeuw.

De tekeningen vind ik zelf prachtig en aan alles is gedacht. Het is een stripboek voor de mensen die van Rome en zijn geschiedenis houden. Natuurlijk ook van mooie tekeningen en een boeiend verhaal.

Schrijver: Dufaux
Tekenaar: Delaby
Uitgever: Dargaud


Sabels en Galjoenen (Collectie Buitengewesten)
Dit is deel 2 van de Collectie Buitengewesten.
Twee goede vrienden, Don Lope de Villalobos y Sangrin, de wolf en Armand Raynal van Maupertius, de vos, krijgen een kaart in handen. Het zoeken naar de schat kan beginnen. Ze gaan door weer en wind, met vriend en vijand op naar hun schat.

Wat ze allemaal meemaken, wie ze allemaal wel niet ontmoeten, het is gewoon schitterend. Alle mogelijke figuren, mensen en dieren zijn erin verwerkt.
Van de mooiste zigeunerin, de dikste kok, de rijkste sjeik, de lelijkste piraat tot aan een heel leuk konijntje. Dit grappige konijntje, meester Eusebio, wordt het hulpje van Don Lopen en Armand.

Dat de dieren en mensen in dit verhaal zo naast elkaar leven is gewoon normaal. Het brengt ook zeer grappige situaties voort en je blijft lachen, ten minste ik wel.
De tekeningen zijn mooi, duidelijk en erg leuk, ze zijn ook absoluut niet kinderlijk want ze zijn afgewerkt tot het laatste hoekje.

Sabels en Galjoenen is een leuk verhaal met grappige tekeningen, echt de moeite waard.

Schrijver: Ayroles
Tekeningen: Masbou
Uitgever: Arboris


De andere Wereld
Er wordt een vliegtuig gevonden in de Andere Wereld. Jan, de piloot, is een ware attractie, want hij kwam uit de lucht vallen en dat kan toch niet?
Jan snapt het niet, maar de mensen van de Andere Wereld al helemaal niet. Jan vertelt de mensen over zijn wereld, onze wereld, de aarde. Maar de professor Clément Abler legt hem uit dat, dat toch niet kan. Er bestaat geen andere wereld, want Klaas Vaak woont toch hier en Magere Hein waart hier toch ook rond. De baby's worden alleen hier gebracht door de ooievaar, hoe zouden de mensen op de andere wereld dan baby's kunnen hebben? Zelfs de kerstman woont hier in de Winter (ze hebben namelijk 4 gebieden, Lente, Zomer, Herfst en Winter).
De professor en Jan besluiten om samen op zoek te gaan naar de waarheid.

De duidelijke tekeningen zijn wel een beetje vreemd maar dat hoort bij die Andere Wereld. Ze zijn er namelijk niet zo moeilijk als op deze wereld. Misschien kunnen we nog wat van ze leren...

Het lijkt net of dit een kinderstrip is, maar het tegendeel is waar. Je wordt steeds nieuwsgieriger, de strip wordt ook steeds leuker.

Schrijver: Daniel Jacquette (Rodolphe)
Tekeningen: Florence Magnin
Uitgever: Arboris


meisje_ed_wind.jpg Het Meisje en de Wind (Collectie Buitengewesten)
Het eerste verhaal uit de Collectie Buitengewesten. Het meisje Soen-Li is de dochter van de Grote Moeder die regeert over de lesbische, mannenhatende en mannenminachtende stad Bao-king.
Oke, dit schrikt af, maar dit is het hele verhaal in het heel, heel kort. De tekeningen zijn vaag en onduidelijk, sober en onnatuurlijk, en toch begin ik aan deel 2.
Waarom??
Waarschijnlijk omdat Soen-Li een beetje menselijk wordt. Ze begint te houden van een man uit de Barbaarse stam de Globs. Ze gaat zelfs voor hem strijden. Het wordt dus nog spannend ook!

Eigenlijk is het wel grappig want als ik deel 2 uit heb moet ik weer lang wachten voor het volgende deel. Het zal wel moeten want Collectie Buitengewesten is een serie verhalen die door elkaar heen worden uitgegeven. Maar deel 3 van Het meisje en de Wind mag snel komen want het is toch een fasinerend verhaal.
En de mannen op deze aardbol mogen toch wel blij zijn met de vrouwen hier. Zo slecht hebben ze het hier niet.

Schijver: Ryelandt
Tekeningen: Jung
Uitgever: Arboris


as_katharen.jpg De As van de Katharen

Helena, die door de serie heen opgroeid tot jonge vrouw, krijgt een boek in handen. Dit is het belangrijkste boek voor de aanhangers van het Kathaarse geloof. Deze gelovigen worden niet geaccepteerd door de kerk van Rome (deze is fel tegen de Katharen en hun ketterse geloof). En dus worden ze vervolgd met vaak de brandstapel als einde. De Katharen daarentegen willen alleen maar in vrijheid leven. Helena wordt een felle strijdster voor de Katharen en is dan ook het belangrijkste figuur door de hele serie heen

De tekeningen passen precies bij het verhaal wat zich afspeelt in de 12e en 13e eeuw. Ze zijn ruw, hard en toch mooi. Zoetsappige tekeningen hadden ook echt niet gekund.

De As van de Katharen is een must voor diegene die van geschiedenis houden. Philippe Jarbinet heeft zijn huiswerk erg goed gedaan. Het is een sterk en absoluut geloofwaardig verhaal.

Einde van deze pagina.