Album: Ambrosia

Reeks: Regelaar, De
Nummer:1.1
Titel: Ambrosia
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Arboris
Auteur(s): Eric Corberand (Corbeyran) / Marc Moreno
ISBN: 90 3430 091 9
UAC/ISBN-13: 9789034 300911
Uitgekomen (1e druk): Week 49, 2002
Prijs (1e druk): € 6,95
Info: Aristide Nyx is een regelaar, een moordenaar met stalen zenuwen en een fabelachtige techniek. Hij is in dienst van een organisatie die de regering ten val wil brengen. Nyx draagt een groot geheim met zich mee. Hij weet dat hij een dodelijke ziekte heeft en ieder moment kan bezwijken. In afwachting van zijn overlijden doodt hij anderen, efficiënt en zonder zich daar druk over te maken... tot hij op een dag een huurmoordenares om moet brengen, die een jeugdvriendinnetje van hem blijkt te zijn. Vanaf dat moment loopt "de moordmachine" vast. Het blijkt dat een regelaar met twijfels net zo onvoorspelbaar en gevaarlijk is als een gewonde tijger...
Corbeyran (= Eric Corberand, Marseille 1964) debuteerde in 1990 en heeft sindsdien al een groot aantal scenario's geschreven, onder andere voor Guérineau, Falque, Berlion en Charlet. Van keiharde thrillers tot filosofie en fabels, Corbeyran weet zich aan ieders stijl aan te passen zonder daarbij zijn eigen identiteit te verliezen en blijft in hoog tempo originele ideeën en concepten ontwikkelen. Bij uitgeverij Arboris wordt van hem ook de reeks Het Vlindernetwerk uitgebracht, die hij samen met Cecil maakt.
Marc Moreno werd op 15 maart 1968 in Toulon geboren en begon als kind al strips te tekenen. Het tekenen boeide hem zo sterk dat hij er teveel tijd aan besteedde en maar met de grootste moeite zijn middelbare schooldiploma wist te halen. Na een loopbaan van twaalf ambachten en dertien ongelukken ging hij in 1998 werken bij een firma die videospelletjes produceerde. Dat werk bleek hem bijzonder goed te liggen en van de ene op de andere dag verdiende hij voor het eerst een goed salaris! Door: Corbeyran (tekst) / Marc Moreno (tekeningen)
Prijs: € 6,95
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.