Album: Art-book

Reeks: Pin-Up
Nummer:Special
Titel: Art-book
Type:Softcover
Status: Verwacht : december 2000
Uitgever(s): Dargaud
Auteur(s): Philippe Berthet / Yannick le Pennetier (Balac ; Yann)
ISBN: 90 6793 553 0
UAC/ISBN-13: 9789067 935531
Info: Pin-ups zoals u het altijd had gewild maar niet durfde om te vragen! Philippe Berthet, de tekenaar van de serie, bundelt nooit eerder gepubliceerde schetsen, potloodtekeningen en aquarellen.
Getekende en gefotografeerde pin-ups zijn het onderwerp van de fantasieŽn van vele miljoenen mannen. De eerste van deze uitbundig geproportioneerde wezens verschenen aan het begin van de 20ste eeuw. Zij toonden hun charmes achterop speelkaarten, op covers en van tijdschriften, op reclameposters en kalenders. Ze sierden de vliegtuigen van de U.S. Air Force en de motorkappen van vrachtwagens over de hele wereld. Hun lange benen, overvloedige haardos en weelderige boezem hebben in heel wat kazernes en gevangenissen het moreel van de soldaten en gedetineerden hooggehouden.
De Pin-up kunst maakt tegenwoordig deel uit van een universele cultuur. Aan het begin van de 21e eeuw beschikken deze amourgirls nog steeds over dezelfde verleidingskunsten. Het bewijs daarvan is onder meer de veel begeerde Pirelli kalender. Grote stripauteurs hebben zich laten inspireren door het genre, zoals Milton Caniff in de jaren 40 en 50. Als eerbetoon aan hem heeft Philippe Berthet, op een scenario van Yann, de strip Pin-up gecreŽerd. Het is een van de meest opmerkelijke en meest opgemerkte titels van deze tijd. Aan de hand van de lotgevallen van zijn heldin Dottie, die model staat voor zo'n papieren lustobjekt, slaagt Berthet er als geen andere stripauteur in om met zijn onnavolgbare stijl uit te stijgen boven deze hyperrealistische portretkunst.
Deze Pin-up is nooit eerder vertoond. Voor de eerste keer laat Berthet de schoonheid van zijn verleidelijke stripfiguur in al haar vormen zien. Een bundeling van geraffineerde tekeningen - een pure lofzang op de vrouw - in een prachtige layout van Yves Amateis, de getalenteerde artdirector van Dupuis collectie Vrije Vlucht. Een album dat de duizenden fans van Dottie niet mogen missen. Een boek dat iedereen die wel eens droomt over "De Ideale Vrouw" in verrukking, zal brengen.
Door: Yann / Philippe Berthet
Prijs: fl. 49,--
 

Einde van deze pagina.