Album: Rode handen

Reeks: Peter Pan
Nummer:2.4
Titel: Rode handen
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Arboris
Auteur(s): Régis Loisel
ISBN: 90 3430 080 3
UAC/ISBN-13: 9789034 300805
Uitgekomen (1e druk): Week 41, 2002
Prijs (1e druk): € 17,50
Info: Met gepaste trots presenteert uitgeverij Abroris u de reeks Peter Pan! Deze serie die door de fransman Régis Loisel wordt getekend, is gebaseerd op het wereldberoemd geworden werk 'Peter Pan' van de engelse schrijver Sir James Mathew Barrie.
Het werk van Barrie is al vaak een inspiratiebron geweest voor filmmakers en theaterproducenten. De tekenfilm uit de Disney-studio's en de bioscoopverfilming met Julia Roberts en Dustin Hoffman in de hoofdrollen staan velen nog op het netvlies gegrift.
Loisel (geboren in 1951) geeft in zijn versie van Peter Pan een zeer vrije interpretatie van het origineel. En al bij het uitkomen van het eerste deel bleek dat een goed idee te zijn geweest. De verkoop verliep zeer voorspoedig en ook de delen 2 tot en met 4 konden rekenen op een enthousiaste ontvangst. Maar na het verschijnen van deel 4 werd het stil. Loisel maakte niet veel haast met deel 5. Daarnaast ging de uitgever voor de nederlandse en belgische mark failliet en konden de inmiddels uitverkocht geraakte delen niet worden herdrukt. Loisel kreeg echter weer plezier in Peter en tekende het langverwachte vijfde deel. Arboris is er trots op dat zij deze serie heeft kunnen opnemen in haar fonds. En we pakken groots uit! Naast de publicatie van het nieuwste, vijfde deel van de serie, worden de eerste vier delen herdrukt. In de herdruk van de delen 1 tot en met 4 zullen 16 pagina's extra worden opgenomen met schetsen en decors, die de totstandkoming van de serie goed weergeven. Alle vijf delen zullen verschijnen in zowel soft- als hardcover-uitvoering.
Ga met ons mee op reis en (her)ontdek de magie van het kleine straatschoffie Peter en zijn vrienden. Lees- en kijkplezier gegarandeerd!

Straatjongen Peter wordt door het elfje Tinkelbel opgehaald in Londen en meegenomen naar een geheimzinnig eiland vol mythologische figuren, dat belaagd wordt door een gevaarlijke piraat. Deze heeft het voorzien op de geheimzinnige schat van de eilandbewoners, die bewaakt wordt door een grote krokodil. Peter en Pan bedenken een plan, waarmee de piraat weggelokt moet worden. Ze verzamelen uit een aantal verongelukte schepen een flinke goudschat en willen die overbrengen naar een grot, waar de piraat hem dan kan ‘vinden’, maar tijdens het transport steekt er een zware storm op. Hun vlot kapseist en tot overmaat van ramp wordt Pan door de piratenkapitein neergeschoten. Peter moet snel terug naar Londen om aan mister Kundal te vragen hoe hij Pan moet opereren...
 

Einde van deze pagina.