Album: Londen

Reeks: Peter Pan
Nummer:2.1
Titel: Londen
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Arboris
Auteur(s): Régis Loisel
ISBN: 90 3430 077 3
UAC/ISBN-13: 9789034 300775
Uitgekomen (1e druk): Week 41, 2002
Prijs (1e druk): € 17,50
Info: Met gepaste trots presenteert uitgeverij Abroris u de reeks Peter Pan! Deze serie die door de fransman Régis Loisel wordt getekend, is gebaseerd op het wereldberoemd geworden werk 'Peter Pan' van de engelse schrijver Sir James Mathew Barrie.
Het werk van Barrie is al vaak een inspiratiebron geweest voor filmmakers en theaterproducenten. De tekenfilm uit de Disney-studio's en de bioscoopverfilming met Julia Roberts en Dustin Hoffman in de hoofdrollen staan velen nog op het netvlies gegrift.
Loisel (geboren in 1951) geeft in zijn versie van Peter Pan een zeer vrije interpretatie van het origineel. En al bij het uitkomen van het eerste deel bleek dat een goed idee te zijn geweest. De verkoop verliep zeer voorspoedig en ook de delen 2 tot en met 4 konden rekenen op een enthousiaste ontvangst. Maar na het verschijnen van deel 4 werd het stil. Loisel maakte niet veel haast met deel 5. Daarnaast ging de uitgever voor de nederlandse en belgische mark failliet en konden de inmiddels uitverkocht geraakte delen niet worden herdrukt. Loisel kreeg echter weer plezier in Peter en tekende het langverwachte vijfde deel. Arboris is er trots op dat zij deze serie heeft kunnen opnemen in haar fonds. En we pakken groots uit! Naast de publicatie van het nieuwste, vijfde deel van de serie, worden de eerste vier delen herdrukt. In de herdruk van de delen 1 tot en met 4 zullen 16 pagina's extra worden opgenomen met schetsen en decors, die de totstandkoming van de serie goed weergeven. Alle vijf delen zullen verschijnen in zowel soft- als hardcover-uitvoering.
Ga met ons mee op reis en (her)ontdek de magie van het kleine straatschoffie Peter en zijn vrienden. Lees- en kijkplezier gegarandeerd!

De winter van 1887 is koud en in Londen hebben de armen het zwaar. De jonge Peter heeft het nog relatief gemakkelijk, want hoewel hij door zijn drankzuchtige moeder aan zijn lot wordt overgelaten kan hij altijd aankloppen bij mister Kundal, een oude caféhouder die hem lezen en schrijven heeft geleerd en hem iedere dag te eten geeft en spannende verhalen vertelt. Op zijn beurt vertelt Peter die verhalen weer door aan zijn vriendjes uit het weeshuis, maar op een dag gebeurt er iets dat nog vreemder is dan alle verhalen en legenden bij elkaar; een elfje komt hem halen en neemt hem mee naar een geheimzinnig eiland vol mythologische figuren, dat belaagd wordt door een gevaarlijke piraat. Peter moet de eilandbewoners redden, al heeft niemand er een idee van hoe!
 

Einde van deze pagina.