Album: Haak

Reeks: Peter Pan
Nummer:2.5
Titel: Haak
Type:Softcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Arboris
Auteur(s): Régis Loisel
ISBN: 90 3430 054 4
UAC/ISBN-13: 9789034 300546
Uitgekomen (1e druk): Week 41, 2002
Prijs (1e druk): € 8,95
Info: Met gepaste trots presenteert uitgeverij Abroris u de reeks Peter Pan! Deze serie die door de fransman Régis Loisel wordt getekend, is gebaseerd op het wereldberoemd geworden werk 'Peter Pan' van de engelse schrijver Sir James Mathew Barrie.
Het werk van Barrie is al vaak een inspiratiebron geweest voor filmmakers en theaterproducenten. De tekenfilm uit de Disney-studio's en de bioscoopverfilming met Julia Roberts en Dustin Hoffman in de hoofdrollen staan velen nog op het netvlies gegrift.
Loisel (geboren in 1951) geeft in zijn versie van Peter Pan een zeer vrije interpretatie van het origineel. En al bij het uitkomen van het eerste deel bleek dat een goed idee te zijn geweest. De verkoop verliep zeer voorspoedig en ook de delen 2 tot en met 4 konden rekenen op een enthousiaste ontvangst. Maar na het verschijnen van deel 4 werd het stil. Loisel maakte niet veel haast met deel 5. Daarnaast ging de uitgever voor de nederlandse en belgische mark failliet en konden de inmiddels uitverkocht geraakte delen niet worden herdrukt. Loisel kreeg echter weer plezier in Peter en tekende het langverwachte vijfde deel. Arboris is er trots op dat zij deze serie heeft kunnen opnemen in haar fonds. En we pakken groots uit! Naast de publicatie van het nieuwste, vijfde deel van de serie, worden de eerste vier delen herdrukt. In de herdruk van de delen 1 tot en met 4 zullen 16 pagina's extra worden opgenomen met schetsen en decors, die de totstandkoming van de serie goed weergeven. Alle vijf delen zullen verschijnen in zowel soft- als hardcover-uitvoering.
Ga met ons mee op reis en (her)ontdek de magie van het kleine straatschoffie Peter en zijn vrienden. Lees- en kijkplezier gegarandeerd!

Straatjongen Peter wordt door het elfje Tinkelbel opgehaald in Londen en meegenomen naar een geheimzinnig eiland vol mythologische figuren, dat belaagd wordt door een gevaarlijke piraat. Deze heeft het voorzien op de geheimzinnige schat van de eilandbewoners, die bewaakt wordt door een grote krokodil. Als zijn vriendje Pan door de piratenkapitein wordt neergeschoten probeert Peter hem te opereren, maar het lukt hem niet Pans leven te redden. Peter raakt hiervan diep in de put en pas als hij tot de conclusie komt dat Pan in hem voorleeft is hij in staat de strijd tegen de piraten voort te zetten. Voortaan is hij zowel Per als Pan, en dus... Peter Pan!
Hij gaat in de tegenaanval en weet de piraat een hand af te hakken. Ook besluit hij Londen een stel van zijn vrienden op te halen, om hem bij te staan in de strijd...
 

Einde van deze pagina.