Album: De poort van het kwaad

Reeks: Overzee
Nummer:1.1
Titel: De poort van het kwaad
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Arboris
Auteur(s): Giancarlo Alessandrini / Vincenzo Beretta
ISBN: 90 3430 095 1
UAC/ISBN-13: 9789034 300959
Uitgekomen (1e druk): Week 42, 2002
Prijs (1e druk): € 6,95
Info: Overzee, een eiland in de maanzee, is het hoofdkwartier van het gelijknamige vrederkorps van vijf om en in de maanzee liggende koninkrijken en republieken. Na het sluiten van het verdrag van de vijf zegels en het oprichten van overzee is er geen oorlog meer geweest en overzee richt zich tegenwoordig dan ook voornamelijk op het bestrijden van piraterij en smokkel... Tot in de zuidelijke gebieden een vreemde sekte de kop opsteekt, die zich het rijk van de Feniks noemt. Overzee gaat de strijd aan en het leger van de de organisatie scheept zich in om de legers van de sekte te gaan bevechten. Ondertussen worden Arianne, Celine en Lucretia, drie vrouwelijke agenten van overzee, belast met een onderzoek naar het smokkelen van magische voorwerpen. Hoewel ze het zelf niet beseffen ligt de toekomst van overzee in hun handen...
Beretta is een jonge journalist, die door Alfredo Castelli (de schrijver van diverse in Italië zeer populaire strips) is opgeleid tot stripscenarist.
Alessandrini (die voluit Giancarlo Alessandrini heet) tekent al vele jaren de succesreeks Martin Mystère (tekst van Castelli), maar wisselt dat werk af met diverse kortere reeksen en losse albums (o.a. een deel van de reeks een man, een avontuur). Door: Beretta (tekst) / Alessandrini (tekeningen)
Prijs: € 6,95
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.