Album: Inpakken en wegwezen!

Reeks: Orphanimo!!
Nummer:1.1
Titel: Inpakken en wegwezen!
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Standaard
Auteur(s): Ivan Petrus Adriaenssens / Luc Vincent / MichaŽl Vincent
ISBN: 90 0221 195 3
UAC/ISBN-13: 9789002 211959
Uitgekomen (1e druk): Week 50, 2002
Prijs (1e druk): Ä 4,50
Info: ORPHANIMO!! komt op tegen het verdwijnen van oude gebouwenpracht ten koste van verticaal beton. De strijdkreet 'ORPHANIMO!!' is een samentrekking van de woorden 'orphan' (het Engels voor 'wees') en een andere strijdkreet. 'geronimo!' Bovendien zit er ook het woord 'animo' in - een knipoog naar 'animatie'.
HET VERHAAL
Alice verloor dertig jaar geleden de liefde van haar leven en heeft zich sindsdien toegelegd op het opvoeden van wezen en het zoeken naar adoptieouders voor hen.
In het enige overgebleven Victoriaanse huis van de stad verzorgt ze haar laatste vijf wezen. Daarna wil ze met pensioen gaan. Rondom het huis is de laatste jaren echter een stad vol hoogbouw uit de grond gerezen ten koste van de historische buurt. Hari Vallalkozo, een bouwondememer, aast nu ook op het huis van Alice, of beter, op de bouwgrond. Hij heeft grootse plannen.
Gelukkig zijn er de wezen Vic, Trish, Jay Jay, Sharp en Gri-Gri om Alice te helpen in het verzet tegen de overheersing van het beton...
In dit eerste album wordt iedereen voorgesteld en komen de wezen en Alice in conflict met Hari Vallalkozo...
HET CREATIEVE BREIN
Het creatieve brein achter deze strip is driekoppig: Ivan Adriaenssens, Luc Vincent en MichaŽl Vincent ontmoetten elkaar op de Academie in Gent waar ze de richting Animatiefilm volgden.
ORPHANIMOM is dan ook een strip die sterk doet denken aan het medium tekenfilm. Luc en flvan knetteren het scenario bij elkaar, lvan blust de vonken op kladpapier en geeft het geheel een stem in de tekstballonnetjes, MichaŽl nagelt de figuurtjes op papieren, Luc zorgt voor de decors en de inkleuring.
Deze figuren die wat doen denken aan Disney zullen het hart van alle kinderen stelen!
Auteurs: Ivan Adriaenssens / Luc Vincent / MichaŽl Vincent
Prijs: Ä 4,50
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.