Album: De ontdekking

Reeks: Ontdekking, De
Nummer:1.1a
Titel: De ontdekking
(Titel) Aanvulling: Uitgegeven ism. Anne Frank Stichting / Verzetsmuseum Friesland
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Big Balloon
Auteur(s): Hans Groeneweg [Scenario] / Eric Heuvel [Tekeningen & Scenario] / Menno Metselaar [Scenario] / Ruud van der Rol [Scenario]
ISBN: 90 5425 907 8
Uitgekomen (1e druk): Week 9, 2003
Prijs (1e druk): 8,95
Info: Een stripverhaal waarin de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Speciaal geschreven en getekend voor kinderen. Geproduceerd onder regie van de Anne Frank Stichting te Amsterdam die tevens verantwoordelijk is voor een speciale editie voor de basisscholen.
De ontdekking is geen geschiedenisles, maar een spannend verhaal over de gebeurtenissen die tijdens de Duitse bezetting plaatsvonden. Jeroen zoekt bij zijn oma op zolder naar spullen voor de vrijmarkt op koninginnedag. Tussen alle rommel vindt hij de oorlogsplakboeken van zijn grootmoeder. Hij ontdekt dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog in zijn familie dingen zijn gebeurd waarover altijd gezwegen is. Als Jeroen daarna op 4 mei de dodenherdenking meemaakt, doet hij een schokkende ontdekking.
De ontdekking is een uniek stripverhaal, geschreven en getekend door de bekende Nederlandse stripmaker Eric Heuvel die eerder albums publiceerde rond de vrouwlijke piloot "January Jones". Voor het Algemeen Dagblad maakte hij de strip "Bud Broadway" en tegenwoordig is hij met een verstripte versie van "Toen was geluk nog heel gewoon" te vinden in de televisiemagazines Studio en Mikro Gids.
De ontdekking is stevig uitgevoerd (harde kaft) en full colour gedrukt. De uitgave telt 56 pagina's.
Door: Eric Heuvel
Prijs: 8,95
EAN 8711854003261
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.