Album: Mandrill 4: Vrije val

Reeks: Moord en doodslag
Nummer:1.10
Titel: Mandrill 4: Vrije val
Type:Softcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Arboris
Auteur(s): Kandolo Lilela Baruti (Baruti, Barly) / Frank Giroud
ISBN: 90 3430 071 4
UAC/ISBN-13: 9789034 300713
Uitgekomen (1e druk): Week 40, 2002
Prijs (1e druk): € 6,50
Info: "Macho, ja! Showbal, heethoofd, vrouwenversierder...allemaal van toepassing. Maar moordenaar, dat is hij toch zeker niet!" Tot zover Angèle's gedachten over haar baas, de advocaat Adrien Mandrill.
Toch ziet het ernaar uit dat hij zich flink in de nesten heeft gewerkt. Hij wordt verdacht van de moord op z'n maîtresse en wordt daarom opgesloten in de beruchte Parijse Santé-gevangenis. Natuurlijk is Mandrill het helemaal niet eens met zijn arrestatie, maar inspecteur Vanaker, die het onderzoek leidt, heeft genoeg bewijs om de verdenking hard te kunnen maken. Als bovendien blijkt dat de enige die zijn onschuld kan bewijzen zojuist is vermoord begint Mandrill zich, zeer terecht, grote zorgen te maken.
Franck Giroud breekt voor een groot publiek door met de door hem geschreven serie Louis la Guigne, getekend door Jean-Paul Déthory. Vanaf dat moment komt zijn carrière in een stroomversnelling. Hij start series als Eva K en Pieter Hoorn, en werpt zich samen met Lax op de politiethriller Het Ibismeisje, Vergeten in Annam en Azrayen geven Giroud een stevig profiel in Dupuis Vrije vlucht reeks. Met series als De tien geboden, Mandrill en Lois Ferchot mag je Giroud tot de grote tekstschrijver van de stripwereld rekenen.
Kandolo Lilela Baruti ontmoet Michel Pierre van uitgeverij Casterman in Zaïre. Deze brengt hem naar Europa, waar hij begin jaren 80 zijn eerste stripverhalen Le Temps d'agir, Le Village des Ventrus en Aube Nouvelle à Mobo publiceert. Samen met Franck Giroud maakt hij daarna Éva K. en nu Mandrill.
Door: Giroud / Baruti
Prijs: € 6,50.
 

Einde van deze pagina.