Album: Dodeneiland 1: In cauda venenum

Reeks: Lugubere verhalen
Nummer:1.4
Titel: Dodeneiland 1: In cauda venenum
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Arboris
Auteur(s): Thomas Mosdi / Guillaume Sorel
ISBN: 90 3432 671 3
UAC/ISBN-13: 9789034 326713
Uitgekomen (1e druk): Week 50, 1996
Info: Parijs. 1866. Rond de begraafplaats Père Lachaise spelen zich bizarre gebeurtenissen af. De hoofdpersoon van het verhaal, een jonge kunstenaar, laat zich teveel door anderen (zijn vriendin Marge, huiseigenaar Crosier, pater Elary...) beïnvloeden en heeft niet in de gaten dat de meeste mensen niet zijn wat ze beweren. De gebeurtenissen lijken steeds iets te maken hebben met het schilderij "Het Dodeneiland" van Arnold Böcklin en hij besluit tenslotte op zoek te gaan naar de maker van dat beroemde schilderij. Dat is het begin van een lange reis van Parijs langs Berlijn naar Oostende, waarbij iedere etappe een stukje van de puzzel op zijn plaats legt. Het Dodeneiland blijkt echt te bestaan, ergens in het hoge noorden, en is een soort niemandsland tussen leven en dood. Wie er eenmaal naar toe gaat kan niet meer terug...

NB: Het schilderij met de titel 'Dodeneiland' bestaat ook in werkelijkheid! Kunstkenners over de hele wereld hebben vastgesteld dat er zelfs vijf verschillende versies van zijn, die allemaal geschilderd werden door Arnold Böcklin, een symbolisch schilder uit de negentiende eeuw over wie een Franse dichter ooit schreef: "Het is verbluffend hoe groot de eenheid is in de droom, hoe verblindend het bovennatuurlijke."
Ook wij zijn gevallen voor zijn magie. Dankzij het doek hebben we een reis kunnen maken in een duistere en beklemmende droom.
 

Einde van deze pagina.