Album: Golden gate (+ Shadow)

Reeks: Largo Winch (Groot formaat)
Nummer:1.6
Titel: Golden gate (+ Shadow)
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Luxe
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Khani
Auteur(s): Philippe Francq [Tekeningen] / Jean van Hamme (Vanam) [Scenario]
Uitgekomen (1e druk): Week 27, 2002
Prijs (1e druk): 117,90
Info: Genummerd (x/250) en gesigneerd, met een zeefdruk

Camera loopt... actie!
Simon Ovronnaz, Largo's vriend, de ster in een soapserie! Zijn foto op de cover van de roddelbladen! De betrokkene vindt het schitterend en gaat haast naast zijn schoenen lopen van verwaandheid. Maar Largo vraagt zich het een en ander af. Een zouteloos scenario, een twijfelachtige rolbezetting, een buitenproportioneel budget en een meer dan louche financiering. Kortom, deze soap stinkt behoorlijk naar zwendel. Richting San Francisco, waar de opnamen op locatie worden gefilmd. Onder de spotlights loopt Simon rond, zo trots als een pauw. Vanuit de coulissen houdt Largo de boel in de gaten. Actie!
Twee auteurs op topniveau
De eerste tien delen van "Largo Winch" zijn vrije aanpassingen van de romans van Jean Van Hamme. Golden Gate is het eerste deel van een nieuwe serie, gebaseerd op nieuwe scenario's, uiteraard eveneens van de hand van Jean Van Hamme. Op het moment dat de tv-serie "Largo Winch" te zien is (vanaf begin 2001 op Kanaal 2), laten Van Hamme en Francq - hoe toevallig! - hun stripheld terechtkomen in de meedogenloze wereld van de televisiestudio's. Een hels scenario, schokkender en spannender beelden dan ooit, van twee absolute topauteurs.

Televisie is een onverbiddelijk medium!
Het gaat Groep W niet voor de wind. Largo wordt beschuldigd van een verkrachting uiteraard is hij onschuldig en zit in de cel. Samen met Cochrane, de nummer twee van de groep, die door het IRS wordt beschuldigd van financieel gesjoemel. Intussen verkommert Sarah Washington, van de afdeling "Networks", ergens in een kelder tussen de ratten, waar ze bovendien wordt gemarteld. En het was allemaal nog wel zo mooi begonnen, want Simon zou de hoofdrol spelen in een nieuwe tv-serie, Shadow...
Het succes wordt steeds groter en overstijgt het stripverhaal
Jean Van Hamme en Philippe Francq hebben hun nieuwste album gesitueerd in de wereld van het 'entertainment'. En dat is een wereld die veel harder is dan hij van buitenaf lijkt.
De stripreeks 'Largo Winch' gestart in 1990 is na elf titels een van de bekendste en bestverkopende series. Maar Largo heeft nu ook een doorbraak geforceerd op het kleine scherm. Na een triomfantelijk eerste seizoen, staat nu vast dat het daar niet bij blijft. Dertien nieuwe afleveringen zijn intussen opgenomen en 'ingeblikt'...
 

Einde van deze pagina.