Album: De slapende engel

Reeks: Kruis van Cazenac, Het
Nummer:1.2
Titel: De slapende engel
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dargaud
Auteur(s): Pierre Boisserie / Éric Stalner
ISBN: 90 6793 539 5
UAC/ISBN-13: 9789067 935395
Uitgekomen (1e druk): Week 38, 2000
Prijs (1e druk): fl. 13,95
Info: Na tussenkomst van Louise bij Valois, heeft Etienne Cazenac zich teruggetrokken van het front. Hij verveelt zich op het familielandgoed en moet steeds terugdenken aan wat hij in de loopgraven heeft meegemaakt. Hij is ervan overtuigt dat zijn grote broer Henri is ontsnapt aan de valstrik die voor hem was gespannen en dat Henri nog steeds in leven is, ergens.....
Victorien, zijn vader, weet dat Henri het heeft overleefd en dat hij ook aan Etienne, maar hij weigert er meer over te zeggen. Hij vertelt Etienne ook dat het kruis dat deze heeft gevonden uit Rusland komt, een land waar de familie Cazenac altijd nauwe banden mee heeft gehad en waar Etienne zelfs is geboren.
De knappe Louise stelt Etienne voor haar te vergezellen op een spionagereis naar het Russische front. Ondanks de tegenwerking van Victorien, vertrekt het tweetal met een klein vliegtuig, bestuurd door Louise. Onderweg worden ze aangevallen door Duitse jachtvliegtuigen. Ze storten neer, midden in de natuur. Het tweetal overleeft de crash en zoekt toevlucht in een grot. Het is winter en de weersomstandigheden zijn uiterst slecht. Hun wanhopige situatie werkt bij Etienne als katalysator: hij gaat zich dingen herinneren uit zijn jeugd. In een nachtmerrie wordt hij aangevallen door een beer.
Rusland, Sint Petersburg....alles komt terug.
48 pagina's
Door: Boisserie / Stalner
Prijs: fl. 13,95
 

Einde van deze pagina.