Album: Pas op voor de weerwolven

Reeks: Krän
Nummer:1.3
Titel: Pas op voor de weerwolven
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Arboris
Auteur(s): Éric Hérenguel
ISBN: 90 3430 061 7
UAC/ISBN-13: 9789034 300614
Uitgekomen (1e druk): Week 35, 2002
Prijs (1e druk): € 6,95
Info: In het koninkrijk Torgnol hangt alles van motto's aan elkaar!
Een van die motto's is 'een weerwolf is beter dan twee waarschuwingen!'. Waarschijnlijk heb je geen idee waar dat op slaat, tenzij je al eens in aanraking bent gekomen met dit lieve beestje! Er is echter een probleempje ontstaan: de weerwolf van Krän de barbaar is verdwenen.
En voor diegenen die hem inmiddels kennen is dat genoeg om te weten dat Krän daarvan volledig over de rooie gaat. En dus begint het gedonder weer. Het blijkt dat de weerwolf is ontvoerd door een bende verschrikkelijke plunderaars, die van plan zijn om het beestje te vergiftigen en dan zijn pelsje te gebruiken. Door Krän wordt een grote klopjacht op touw gezet; hij moet en zal zijn huisdier weervinden.
En natuurlijk verloopt de klopjacht niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk wordt de weerwolf teruggevonden, maar dan blijkt het dier volledig slap geworden te zijn.
Wat nu?
Eric Herenguel (1966) debuteerde met enkele korte verhalen. In 1991 kwam bij de Franse uitgever Glénat zijn eerste album Carnivores uit. Hij tekende vier delen van de door Vicomte begonnen reeks la Ballade au Bout du Monde, die bij Arboris verschijnt als Land van Langvergeten. Bij uitgeverij Delcourt verscheen de serie Edward John Trelawnay.
Krän, dat hij zowel tekent als schrijft, was eigenlijk bedoeld als een kort verhaal, maar tot Erics eigen verbazing groeide het verhaal uit tot een album en vervolgens tot een zeer succesvolle reeks!
Door: Eric Herenguel
Prijs: € 6,95.
 

Einde van deze pagina.