Album: De aanslag op de "Vliehors" / Het smokkelnest van Kid Blauwneus

Reeks: Kapitein Rob
Nummer:5.11
Titel: De aanslag op de "Vliehors" / Het smokkelnest van Kid Blauwneus
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Rijperman, Paul
Auteur(s): Pieter J. Kuhn (QN)
Uitgekomen (1e druk): Week 47, 2003
Prijs (1e druk): € 6,95
Info: Verhaal 21 De aanslag op de 'Vliehors'
Eerste publicatie in Het Parool 24 april 1951 - 23 juli 1951
Het zeilschip 'De Vrijheid' bevindt zich op de Stille Oceaan, koers ZZW bestemming Wellington. Op een avond vangt Rob een vreemd bericht op via de radio. Er is sprake van een nieuwe hemellichaam, dat ontdekt is en zich op vrij kleine afstand van de bevindt en daardoor de getijden ernstig beïnvloedt. Het blijkt dat professor Lupardi de ontwerper is van deze kunstmatige planeet. Professor Lupardi verzoekt Rob om te assisteren bij de kolonisatie van het nieuwe hemellichaam. Kapitein Rob vermoedt echter dat er meer achter de plannen van de profesoor steekt en ontdekt al snel dat Lupardi van zins is om de passagiers van het emigrantenschip de 'Vliehors' als nieuwe bewoners te gebruiken. Yoto, de assistent van professor Lupardi, heeft genoeg van zijn ondergeschikte rol en probeert de macht over te nemen en dan dreigt alles mis te lopen.

Verhaal 22: Het smokkelnest van Kid Blauwneus
Eerste publicatie in Het Parool 24 juli 1951 - 22 oktober 1951
Kapitein Rob heeft zo juist het avontuur met de 'Vliehors' achter de rug. Hij is er in geslaagd de duivelse plannen van Yoto de assistent van professor Lupardi te torpederen. Maar men verdenkt hem ervan dat hij medeplichtig is geweest aan de aanslag. Voor het eerst wordt Rob nu zelf als een misdadiger gezocht.
Rob vermijdt daarom de zeeroutes die druk worden bevaren. Als hij aanlegt bij een klein Filippijns eilandje om te fourageren wordt de Vrijheid hem bijna afhandig gemaakt door een drietal ongure individuen. Tijdens de schermutselingen loopt Skip ook nog een lelijke schotwond op. Met het verzwakte dier in zijn armen wordt Rob afgevoerd naar het smokkelnest van Kid Blauwneus en zijn trawanten. Zal hij zich weer uit deze netelige situatie weten te redden?
Creatie, plot, en scenario en tekeningen: Pieter J. Kuhn
Teksten verhalen 21 en 22: Evert Werkman.
 

Einde van deze pagina.