Album: Het goud van de Groene Slang / De rose parels van Tamoa

Reeks: Kapitein Rob
Nummer:5.10
Titel: Het goud van de Groene Slang / De rose parels van Tamoa
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Rijperman, Paul
Auteur(s): Pieter J. Kuhn (QN)
Uitgekomen (1e druk): Week 30, 2003
Prijs (1e druk): Ä 6,95
Info: Verhaal 19: Het goud van de groene slang
Eerste publicatie in Het Parool 18 oktober 1950 - 20 januari 1951
Na zijn avonturen met de Venussianen zet kapitein Rob opnieuw koers naar HawaiÔ. Midden op zee komt hij een brandend ouderwets zeilschip tegen. Het blijkt te gaan om filmopnames voor een piratenfilm die gemaakt worden door Frank Morris, met wie Rob indertijd heeft deelgenomen aan de race voor zeilschepen over de Stille Oceaan. Hij gaat met Frank aan boord van de 'Carmencitia' en dacht wacht hem nog een verrassing. Marga en Willy, die nu ook in dienst zijn van de filmmaatschappij. Frank. Marga en Willy gaan met Rob aan boord van de Vrijheid. Marga vindt in de kajuit het scheepsjournaal van Peer den Schuymer.
Zij gaat daarin lezen en krijgt het idee om daar een spannende speelfilm over te maken. Zou Rob er voor voelen om de hoofdrol te gaan spelen?

Verhaal 20: De rose parels van Tamoa
Eerste publicatie in Het Parool 22 januari 1951 - 23 april 1951
Het zeilschip de 'Vrijheid' koerst op de Stille Oceaan en is op weg van San Francisco naar HawaiÔ. Ron komt in een enorme storm terecht en lijdt bijna schipbreuk, maar gelukkig loopt het goed af. Na de stom gaat Rob eens nadenken waarom hij nu toch al weer jarenlang rondzwalkte over de zeven zeeŽn. Het begon allemaal tijdens de Tweede Wereldoorlog toen kapitein Rob als jonge man samen met zijn broer Kees werkte op het schip van zijn vader. Dit schip loopt in het kanaal op een mijn, Rob wordt overboord geslingerd en weet nauwelijks het vege lijf te redden. Rob moet aannemen dat zijn vader en broer zijn omgekomen. In de zomer van 1944 is Rob kapitein op de 'Loosdrecht' en laat zijn derde stuurman een foto zien van iemand die veel op Rob lijkt. Deze foto is een foto van zijn broer, zou hij dan toch nog in leven zijn.
Jaren later krijgt Rob inderdaad het bericht dat zijn broer nog leeft en als matroos werkt op een Amerikaans schip onder kapitein Kid Blauwneus. Rob besluit om zijn broer op te sporen en dat is het begin van een nieuw spannend avontuur.
Creatie, plot, en scenario en tekeningen: Pieter J. Kuhn
Teksten verhalen 19 en 20: Evert Werkman.
 

Einde van deze pagina.