Album: De wraak van de zwarte tovenaar / Het raadsel van Venus

Reeks: Kapitein Rob
Nummer:5.9
Titel: De wraak van de zwarte tovenaar / Het raadsel van Venus
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Rijperman, Paul
Auteur(s): Pieter J. Kuhn (QN)
Uitgekomen (1e druk): Week 30, 2003
Prijs (1e druk): € 6,95
Info: Verhaal 17: De wraak van de zwarte tovenaar
Eerste publicatie in Het Parool 18 april 1950 - 19 juli 1950
Kapitein Rob is onderweg van de Bahama's naar Dakar, hij koerst dus dwars de Atlantische Oceaan over. Onder weg wordt de Vrijheid overvallen door een reusachtige zwarte vis. Gelukkig komen kapitein Tob en Skip er heelhuids af, maar de Vrijheid heeft behoorlijke averij opgelopen. Het roer is geheel vernield en de schroef is onbruikbaar, tot overmaat ramp blijkt ook de elektrische installatie defect te zijn.
Om de opgelopen averij te herstellen besluit Rob koers te zetten naar de dichtst bijzijnde kust.
Onderweg pikt hij een schipbreukeling op. Deze schipbreukeling is een jonge neger, Petrus genaamd. Petrus waarschuwt kapitein Rob voor de 'krokodilmannen' een geheim negergenootschap dat het vooral voorzien heeft op schepen in nood. Als Rob dan toch in hun handen valt krijgt hij al snel te maken met hun opperhoofd. Dit opperhoofd blijkt over magische krachten te beschikken.

Verhaal 18: Het raadsel van Venus
Eerste publicatie in Het Parool 20 juli 1950 - 17 oktober 1950
Het zeilschip de 'Vrijheid' bevindt zich in de Stille Zuidzee en kapitein Rob is onderweg naar Honolulu.
Rob is volkomen verrast als hij het jacht de 'Passaat' tegenkomt en de eigenaar zijn oude vriend de miljonair John Brookfeller blijkt te zijn. Brookfeller is in gezelschap van de Amerikaanse astronoom Dr. Bell.
Zij zijn op weg naar een eiland in de buurt van Hawaiď om onderzoek te doen naar de verdwijning van een vliegtuig wat na een verkenningsvlucht wordt vermist.
John Brookfeller vraagt kapitein Rob om assistentie. Uiteraard kan Rob dit zijn vriend niet weigeren en hij gaat op verkenning uit naar het eiland. Daar aangekomen wordt hij verwelkomt door een onbemand vaartuigje en even later staat hij oog in oog met zijn oude vijand professor Lupardi. Hij vreest voor het ergste, maar professor Lupardi begroet hem als een oude vriend. Professor Lupardi blijkt deze keer niets kwaads in de zin te hebben. Integendeel, hij maakt zich. Met behulp van zijn nieuwe mechanische mens Moto-Apis, op voor een strijd tegen de Venussianen die van plan zijn de aarde te bezetten.
Creatie, plot, en scenario en tekeningen: Pieter J. Kuhn
Teksten verhalen 17 en 18: Evert Werkman.
 

Einde van deze pagina.