Album: Het mexicaanse afgodsbeeld / Het levende eiland

Reeks: Kapitein Rob
Nummer:5.6
Titel: Het mexicaanse afgodsbeeld / Het levende eiland
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Rijperman, Paul
Auteur(s): Pieter J. Kuhn (QN)
Uitgekomen (1e druk): Week 45, 2002
Prijs (1e druk): Ä 5,95
Info: Verhaal 11: Het Mexicaanse afgodsbeeld
Eerste publicatie in Het Parool 5 oktober 1948 - 31 december 1948
Het merkwaardige scheepsjournaal van de kapitein van de 'Fortuna', wat kapitein Rob in een vorig avontuur meenam van het pinguÔneiland van professor Lupardi, laat hem maar niet los. Op zijn vele eenzame reizen over de wereldzeeŽn bestudeert hij het nauwkeurig en langzamerhand rijpt in zijn hoofd het plan om nogmaals naar het gebied van de Zuidelijke IJszee te gaan om het wraken van de 'Fortuna' nauwkeuriger te onderzoeken. Toevallig leest Rob in de krant de naam van een Mexicaanse geleerde, die bezig is met de opsporing van een oud afgodsbeeld, dat op raadselachtige wijze indertijd is verdwenen. Rob besluit alvorens naar de Zuidpool te vertrekken eerst de deze Mexicaanse geleerde, signor Diaz op te zoeken.
Het journaal maakt namelijk gewag van een met goud en edelstenen bezet afgodsbeeld dat de sleutel zou zijn tot nog grotere rijkdommen.
Als zij het in het zuidpoolijs ingevroren wrak van de Fortuna aan een nader onderzoek onderwerpen stuiten zij inderdaad op het beeld, maar zonder dat zij het in de gaten hebben zijn er andere kapers op de kust.

Verhaal 12: Het levende eiland
Eerste publicatie in Het Parool 3 januari 1949 - 31 maart 1949
Op de terugreis vanuit Mexico raakt kapitein Rob met zijn zeiljacht De Vrijheid II in een zware storm verzeild. Als hij probeert om via de radio contact te leggen met de buitenwereld krijgt hij onverwacht antwoord van zijn oude vriend professor Prudon, die zich op een eiland in de nabijheid bevindt. Daar experimenteert hij met zijn nieuwe uitvinding, de giroraket, en Rob kan hem daarbij mooi van dienst zijn.
Wat geen van beiden echter weet is dat er zich spionnen onder het eilandpersoneel bevinden. Bij deze spionnen blijkt zich ook een oude bekende van Rob te bevinden, Cigaret Larry.
Wat geen van beiden echter weet is dat er zich spionnen onder het eilandpersoneel bevinden.
Creatie, plot, en scenario en tekeningen: Pieter J. Kuhn
Teksten verhalen 11 en 12: Evert Werkman.
 

Einde van deze pagina.