Album: Het geheim van de tunnel / Mysterie van het Zevengesternte

Reeks: Kapitein Rob
Nummer:5.5
Titel: Het geheim van de tunnel / Mysterie van het Zevengesternte
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Rijperman, Paul
Auteur(s): Pieter J. Kuhn (QN)
Uitgekomen (1e druk): Week 45, 2002
Prijs (1e druk): Ä 5,95
Info: Verhaal 9: Het geheim van de tunnel
Eerste publicatie in Het Parool 7 april 1948 - 6 juli 1948
Na zijn avontuur in de 17e eeuw gaat Kapitein Rob met de Vrijheid II onderweg naar Tanger om zich daar te melden bij Majoor Ross. Marga en Willy, de twee Amerikaanse meisjes die hem steeds vergezellen maken de reis mee.
Majoor Ross hem op een geheimzinnige schoener die in de haven voor anker ligt. Een van de bemanningsleden blijkt een oude kennis van Rob te zijn: Cigaret-Larry, de onbetrouwbare Amerikaan die hem in een eerder avontuur al eens naar het leven stond. Als dan ook nog blijkt dat het geheimzinnige schip in rap tempo wordt volgeladen met grote hoeveelheden zwaar materieel, is de nieuwsgierigheid van onze vrienden al gauw gewekt en monstert Rob zich, op verzoek van major Ross, aan op het schip. Een nieuw avontuur kan beginnen.

Verhaal 10: Mysterie van het Zevengesternte
Eerste publicatie in Het Parool 7 juli 1948 - 4 oktober 1948
Als de tekenaar van de Kapitein Rob verhalen besluit om de serie na zoveel avonturen te beŽindigen is hij stomverbaasd als zijn creaties tot leven komen, Een voor een stappen ze uit de lijsten waarin hun levensgrote portretten hangen: Kapitein Rob, Skip, Marga, Willy, maar ook Cigaret-Larry, Peer den Schuymer, Wang Hang de Chinees en natuurlijk professor Lupardi! Tezamen gaan zij per trein op weg naar het hoofdkantoor van "het Parool" om hun beklag te doen. De directeur belegt direct een vergadering met de hoofdredacteur, Dagboekenier (Henri Knap), Kronkel (Simon Carmiggelt) en enkele andere leden van de redactie. Deze vergadering vraagt aan de personen, die optreden in de verhalen, te helpen met het oplossen van het mysterie van het zevengesternte. Het Parool is een misdrijf op het spoor. Bij een inbraak zijn een groot aantal mysterieuze radioactieve diamanten verdwenen. Die verdwijning zal uiteindelijk grote gevolgen hebben voor de stad Amsterdam.
Creatie, plot, en scenario en tekeningen: Pieter J. Kuhn
Teksten verhalen 9 en 10: Evert Werkman.
 

Einde van deze pagina.