Album: 24.000 mijlen oceaanrace / Het geheim van de Bosplaat

Reeks: Kapitein Rob
Nummer:5.3
Titel: 24.000 mijlen oceaanrace / Het geheim van de Bosplaat
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Rijperman, Paul
Auteur(s): Pieter J. Kuhn (QN)
Uitgekomen (1e druk): Week 27, 2002
Prijs (1e druk): € 5,95
Info: Verhaal 5: 24.000 Mijlen Oceaanrace.
Eerste publicatie in Het Parool 1 april 1947 - 4 juli 1947
Na zijn avonturen in China loopt kapitein Rob in San Francisco de Amerikaanse miljonair John Brookfeller tegen het lijf als de Vrijheid II van de helling loopt. Deze daagt hen uit tot een zeilwedstrijd San Francisco - IJmuiden met als hoofdprijs 500.000 dollar.
Vijf schepen schrijven in voor deze race, die een buitengewoon spannend verloop heeft, omdat één der deelnemers Cigaret Larry niet van plan is te proberen op eerlijke wijze de prijs in de wacht te slepen. Op alle mogelijke manieren tracht hij de anderen iets in de weg te leggen.

Verhaal 6: Het Geheim van de Bosplaat
Eerste publicatie in Het Parool 5 juli 1947 - 3 oktober 1947
Rob is weer thuis, Jarenlang heeft hij in de vreemde gezworven en hij is blij weer door de straten van Amsterdam te kunnen lopen. Bij ome Jan die een winkeltje in scheepsbenodigdheden drijft op de Geldersekade schaft kapitein Rob zich een signaalpistool aan. Als kapitein Rob dat nieuwe signaalpistool uitprobeert in de polder, blijkt een van de patronen een geheimzinnige landkaart van Terschelling te bevatten. Nadat de opschriften op de kaart gedecodeerd zijn, wordt duidelijk dat een groep Duitsers, die zich bij de capitulatie niet hebben willen overgeven, zich heeft genesteld in een onderaardse bunker, die zich bevindt op de Bosplaat. Zij maken zich daarop om een laatste vernietigende klap uit te delen. Het is aan kapitein Rob en zijn vrienden om deze aanslag te verijdelen, maar voordat het zover is staan hem nog heel wat ontberingen te wachten.
Creatie, plot, en scenario en tekeningen: Pieter J. Kuhn
Teksten verhalen 5 en 6: Evert Werkman.
 

Einde van deze pagina.