Album: De liefde van een nichtje

Reeks: Giacomo C
Nummer:2.5
Titel: De liefde van een nichtje
Type:Softcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Glénat
Auteur(s): Jean Dufaux / Werner Goelen (Griffo)
ISBN: 90 6969 307 0
UAC/ISBN-13: 9789069 693071
Uitgekomen (1e druk): Week 14, 2004
Prijs (1e druk): € 5,95
Info: Alles gaat voorspoedig! Doordat de goden hem gunstig zijn gezind, is de vroege knecht hertog van Totto geworden. Goede manieren, pracht en praal, de geneugten van de overvloed en een overvloed aan geneugten - het valt hem allemaal ten deel. Kan het dat de mooie Constanza, het nichtje van prins Fosca en een toonbeeld van vrouwelijke charme, een uitgesproken zwak heeft voor deze neef, een nouveau riche met ietwat zonderlinge manieren.
Giacomo C. die uit eigen ervaring weet hoe wisselvallig het lot van de adel kan zijn, slaat zijn knecht zonder illusies gade en vraagt zich af of er achter deze gelukkigzalige ogenblikken wellicht meer steekt dan een grap ten koste van een onnozele ziel. In de gevangenissen van Venetië wordt wellicht de ware hertog van Totto vastgehouden...
Verliefd op Venetië en elders voegen Griffo en Dufaux, op het koortsachtige ritme van een schalkse en libertijnse verbeelding, een nieuw hoofdstuk toe aan het uitzonderlijke leven van Giacomo C. en zijn onafscheidelijke knecht Parmeno.
 

Einde van deze pagina.