Album: Bloedbanden

Reeks: Getekend, Collectie
Nummer:Special
Titel: Bloedbanden
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Lombard, Le
Auteur(s): Hermann Huppen (Hermann) / Yves Huppen (H., Yves)
ISBN: 90 5581 311 7
UAC/ISBN-13: 9789055 813117
Uitgekomen (1e druk): Week 39, 2000
Prijs (1e druk): fl. 23,50
Info: Een van de grote strip gebeurtenissen van het jaar 2000! Na de magnifieke, aangrijpende Braziliaanse western "Caatinga" verrijkt Hermann de prestigieuze collectie "Getekend" van Lombard met een opmerkelijke, door zijn zoon geschreven detective.
Begin jaren vijftig. Sam Leighton, een jonge politieagent uit de provincie, ontdekt de smerige werkelijkheid van een Amerikaanse metropool, waar de politie, te beginnen bij zijn superieuren, weinig haast lijken te hebben om een reeks gruwelijke misdaden op te lossen.
Zijn ze corrupt of doodsbang voor de maffiabende die de stad controleert en die geleid wordt door de ongrijpbare Joe Beaurnont? Deze peetvader, wiens paranoia niet onderdoet aan zijn macht, waagt zich alleen buiten zijn schuilplaats om zich te verlustigen aan de welvingen van zijn vrouw, de beeldschone zangeres Gladys, die haar frustraties met alcohol bestrijd. In deze louche wereld verzeild geraakt en uit weerzin jegens zijn lakse collega's tracht Sam de draden van deze duistere intrige te ontwarren, daarbij geholpen door een verklikker met twijfelachtige motieven, de prive-detective Phillip Meadows. Om Sam in de gelegenheid te stellen Joe Beaumont uit zijn schuilplaats te lokken en te arresteren, regelt Meadows een ontmoeting met Gladys...
Een politieverhaal vol verwarrende gebeurtenissen. Een adembenemende intrige en onheilspellende personages. De duistere dreiging van de klassieke thrillers uit Hollywood en de beklemmende atmosfeer van de roemruchte Amerikaanse film noir.
56 pagina's kleur
Door: Yves H. / Hermann
Prijs: fl. 23,50
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.