Album: Helena

Reeks: As van de Katharen, De
Nummer:1.1
Titel: Helena
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Arboris
Auteur(s): Philippe Jarbinet (Jarby)
ISBN: 90 3432 713 2
UAC/ISBN-13: 9789034 327130
Uitgekomen (1e druk): Week 26, 1997
Prijs (1e druk): fl. 10,95
Uitgekomen (herduk): Week 36, 2000
Prijs (herdruk): fl. 11,95
Info: In de twaalfde en dertiende eeuw kreeg in Frankrijk en Italië het Kathaarse geloof, dat op een aantal punten afweek van het christelijke, in korte tijd een grote aanhang. En zoals zoals steeds in de geschiedenis had de paus van Rome daarop maar één antwoord: met veel geweld en wapengekletter werd geprobeerd met die ketters korte metten te maken. De felle Helena van Lorac stort zich zodra ze volwassen is vol vuur in de strijd tegen de troepen van de katholieke Franse koning en zijn o.a. uit Schotland afkomstige soldaten.
De as van de Katharen wordt geschreven en getekend door de jonge stripmaker Philippe Jarbinet. In een stijl die meer dan eens doet denken aan de torens van Schemerwoude. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien Jarbinet een groot bewonderaar is van de stijl van Hermann en zich door een aantal elementen daarvan heeft laten inspireren, zonder hem overigens te kopiëren.
Dit jaar zullen er van deze reeks alvast twee albums verschijnen. Het derde is inmiddels ook alweer bijna voltooid en verschijnt zo snel mogelijk daarna!
Door: Philippe Jarbinet
Prijs: fl. 10,95 / 220 Bfr.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.