Album: Integrale uitgave - deel 1

Reeks: Altor (Bundeling)
Nummer:1.1
Titel: Integrale uitgave - deel 1
Type:Luxe
Status: Verwacht : juni 2023
Uitgever(s): Arboris
Auteur(s): Marc Bati [Tekeningen] / Hans van den Boom [Vertaling] / Jean Henri Gaston Giraud (Gir ; Moebius) [Scenario]
UAC/ISBN-13: 9789034 309631
Prijs (1e druk): € 59,95
Info: De luxe versie heeft een losse, van de normale HC afwijkende omslag met een speciale afbeelding. De oplage is gelimiteerd op 75 exemplaren, genummerd en gepreegd, en bevat een speciale ex-libris, eveneens met preeg.

Bij hun speurtocht naar een mythische sterrenfee openen de magiër Apildom en zijn vriend, de elf Altor, per ongeluk de toegangspoort tot hun wereld, waardoor een kwaadaardig wezen, de Zwarte Ster, hun wereld kan binnendringen. Lorcan, afgezant van de galactische confederatie, en Aurelys, een jonge vrouw die haar geheugen kwijt is en over vreemde krachten beschikt, gaan Altor helpen bij zijn poging de plannen van het duistere wezen te dwarsbomen.
Dit verhaal, dat vanaf 1985 in samenwerking tussen Jean Giraud/Moebius en Marc Bati tot stand kwam, vermengt op een zeer geslaagde manier fantasy à la Tolkien met new-age SF. In deze eerste van twee integrale uitgaven is de eerste trilogie van de reeks opgenomen, die eerder in drie delen verscheen onder de titels De kracht van het kristal, Op het eiland van de
eenhoorn en Het geheim van Aurelys. Het dossier dat deze uitgave completeert, bevat een rijk geïllustreerde inleiding van Marc Bati en een kort verhaal dat nooit eerder is gepubliceerd.

Bevat de verhalen:
- De kracht van het kristal
- Op het eiland van de eenhoorn
- Het geheim van Aurelys
 

Einde van deze pagina.