Album: Negen zusters en drie broers

Reeks: Epos van de vrijmetselaars, Het
Nummer:1.7
Titel: Negen zusters en drie broers
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Dark Dragon Books
Auteur(s): Pierre Boisserie [Scenario] / Angélique Césano [Kleuren] / Julien Delval / Jeanine Erades [Vertaling] / Éric Lambert (Hachel) [Tekeningen] / Tonio van Vugt [Vertaling]
UAC/ISBN-13: 9789464 602753
Uitgekomen (1e druk): Week 20, 2023
Prijs (1e druk): € 20,95
Info: Hoe is de vrijmetselarij ontstaan? Waarom? En wie stonden er aan de wieg? Historici hebben zich dit door de eeuwen heen afgevraagd en vele theorieën opgebouwd. In deze stripreeks willen we de vragen beantwoorden van een publiek dat steeds grotere interesse heeft gekregen in deze beweging.
De organisatie heeft wetenschappers, kunstenaars, politici en avonturiers, maar ook gewone burgers gevormd en beïnvloed. Want de vrijmetselarij heeft altijd de sluipwegen van de Grote Geschiedenis bewandeld om op die manier kennis te vergroten en de mensheid te verheffen. Hier wordt haar verhaal verteld.

Een undercoveragent onder de vrijmetselaars...
1780, Versailles. Met de vrijmetselarij worden begrippen als vrijheid, gelijkheid en broederschap gepropageerd. Dit zou de Bourbons, die hun legitimiteit ontlenen aan goddelijk recht, enorm kunnen verzwakken! In deze context besluit Zijne Majesteit de Koning om een missie van het allergrootste belang toe te vertrouwen aan de Ridder Artus de Senissone: infiltreren in de loge van de Negen Zusters. Hun leider moet worden ontmaskerd voordat deze subversieve ideeën de gevestigde orde verstoren. De ridder doet zich voor als een humanistische komiek en sluit zich aan bij de loge. Maar tijdens een vrijmetselaarsfeest ontstaat het vermoeden dat een lid van de koninklijke familie in het geheim in deze kring werkt!
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.