Album: Bellem

Reeks: Bellem
Nummer:1.1
Titel: Bellem
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis-Vrije vlucht
Auteur(s): (The house of) Boom!, Wingene [Vertaling] / Guy Servais (Raives) [Kleuren] / Jean-Claude Servais [Tekeningen & Scenario]
UAC/ISBN-13: 9789031 440252
Uitgekomen (1e druk): Week 47, 2022
Prijs (1e druk): € 20,95
Info: - Ik wil sterker en handiger zijn dan iedereen. Ik wil elke kracht kunnen gebruiken wanneer ik die nodig hebt op wens.
- Dat zal ik hier allemaal geven, Bellem werd. Je zult gevreesd worden en gerespecteerd. Je krijgt meer dan je nodig hebt. En wie jou beledigd zul je kunnen straffen. Maar jij bent van mij.
België, 18de eeuw. De kleine Bellem en zijn mysterieuze moeder trekken naar het kasteel Reinhardstein, waar het kind de markies de Mauban een vreemde brief overhandigt. Daarin staat dat hij de zoon is van de fee Melusine! Bellem wordt door de markies in huis genomen, want zijn familie heeft haar fortuin aan de fee te danken. De jongen krijgt er, samen met de jonge gravin Marie-Charlotte, een zeer strenge religieuze opvoeding. Maar Bellem opstandig en onpeilbaar. Zal hij, die een duister verleden achter zich heeft, zich schikken naar het banale leven dat men hem wil laten leiden?
In Bellem keert Jean-Claude Servais terug naar de bronnen van zijn inspiratie, de nauwe banden tussen aristocratie en hekserij, de bijzondere dieren en het eeuwenoude woud.
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.