Album: Calamity Jane / Wild Bill

Reeks: Wild west (Bundeling)
Nummer:1.1
Titel: Calamity Jane / Wild Bill
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Luxe
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis
Auteur(s): (The house of) Boom!, Wingene [Vertaling] / Thierry Gloris [Scenario] / Jacques Lamontange [Tekeningen & Kleuren]
UAC/ISBN-13: 9789031 440375
Uitgekomen (1e druk): Week 47, 2022
Prijs (1e druk): € 84,95
Info: 150 exemplaren inclusief een ex libris.

De verovering van het Westen is niet voor doetjes.
Het eerste tweeluik van deze reeks beschrijft het lot van Martha Jane Cannary en hoe zij uiteindelijk Calamity Jane werd, in een wereld vol geweld, zonder God of het gebod. Martha dreigt op 16-jarige leeftijd vast te komen zitten in de prostitutie wanneer ze Wild Bill ontmoet. Hij onthult haar het geheim van het leven in het Westen: vrijheid ligt binnen ieders handbereik, zolang je je colt durft te gebruiken. Een vuurwapen neutraliseert iedere fysieke ongelijkheid. Zelfs een frêle jongedame van 50 kg kan een kolos van 100 kg uitschakelen. Als ze dat wil.

Het eerste tweeluik van Wild West is nu beschikbaar in luxueuze, gebundelde editie in zwart-wit op groot formaat, opgesierd met een exclusieve cover, schetsdossier én gesigneerde ex libris. Deze uitgave ziet de kans om op nieuw, en op een andere manier, te genieten van de sublieme tekeningen van Jacques Lamontange die ons terugvoeren naar de vervlogen dagen van de verovering van het Westen. Een tijd die even heroïsch is als gewelddadig, en vol emotie, zoals Thierry Gloris hem subtiel verhaalt.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.