Album: Het hakketakkende bos

Reeks: Lanfeust van Troy
Nummer:3.9
Titel: Het hakketakkende bos
Type:Softcover
Status: Mogelijk beschikbaar    ( Bestel )
Uitgever(s): Uitgeverij L (Luitingh Sijthoff)
Auteur(s): Mariella Manfré [Vertaling] / Christophe Pelinq (Arleston, Scotch) [Scenario] / Lyse Tarqiun (Lyse) [Kleuren] / Didier Tarquin [Tekeningen]
UAC/ISBN-13: 9789088 867705
Uitgekomen (1e druk): Week 45, 2022
Prijs (1e druk): € 9,95
Info: Op de wereld van Troy heeft iedereen een magoische kracht waarvan men dankzij de aanwezigheid van de wijzen van Eckmül gebruik kan maken. Lanfeust, de held die de wereld dertien jaar geleden meermaals heeft gered, is een rondtrekkende smid geworden. Met zijn krachten kan hij metaal laten smelten.
Maar hoewel hij er helemaal geen zin in heeft, moet hij zich mengen in de zaken van Eckmül. Onder zijn dekmantel van smid wordt hij een verkenner in dienst van de wijzen, die inmiddels worden geleid door een vrouw met karakter, Flairpect.
Met hulp van de trol Hebus, die tegenwoordig hoofd-bibliothecaris van het Conservatorium is, moet Lanfeust een vaardige, arrogante en meedogenloze estheet uitschakelen die de magie afzuigt ten gunste van degenen die de kracht volgens hem verdienen. In naam van elitarisme vergaan steden en dorpen tot chaos.
Het is een missie die nog moeilijker wordt, omdat Lanfeust en Hebus een rebelse puber meeslepen en een jonge student die verliefd op haar is.
Na de cyclus Van de Sterren en de cyclus Odyssey sluiten deze nieuwe avonturen, nu als los te lezen verhalen, aan bij die van de originele serie Lanfeust van Troy
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.