Album: Boek 2

Reeks: In de schaduwen
Nummer:1.2
Titel: Boek 2
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Dupuis-Vrije vlucht
Auteur(s): (The house of) Boom!, Wingene [Vertaling] / Philippe Ghielmetti / Clémentine Guivarc'h [Kleuren] / Hubert / Vincent Mallié / Delphine Ribeyre / Bruno Tatti [Kleuren]
UAC/ISBN-13: 9789031 440146
Uitgekomen (1e druk): Week 40, 2022
Prijs (1e druk): € 23,99
Info: - Je weigert ons toch geen onderdak? Als we volstrekte vreemden waren, zou je ons wel ontvangen.
- Dat is net het hele verschil. Je daagt zomaar ineens op. Met een meisje nog wel.
- Niet zomaar een meisje! Een prinses. Ze is in gevaar!
- Ook dat nog! Je hebt dus helemaal niks geleerd.

Islen is een monster in de gedaante van een prinses, en erfgename van de destructieve waarzin en duistere krachten van haar moeder. Zo ziet de wereld haar. Arzhur is een crimineel. Nooit zal zijn zwaard nog een nobel doel dienen en nooit zal hij vergiffenis krijgen. Zo ziet de wereld hem.
Zij weigert een gedwongen huwelijk te accepteren en komt tegen haar vader in opstand. Nadat ze het kasteel in rep en roer hebben gezet, vluchten de twee samen naar het noorden, naar een streek van waaruit Arzhur verbannen werd. Tijdens hun vlucht laten beiden hun maskers vallen en geven ze de geheimen van hun verleden prijs.
Wat krijgen we onbewust mee van onze ouders? Wat rest er van onze vrije wil als hun schaduw de vorm krijgt van een loden last?

Hubert en Vincent Mallié, twee virtuozen van de metaforische vertelling, houden ons in het laatste deel van deze epische, intieme fabel opnieuw een spiegel voor. Het wordt een zoektocht naar emancipatie met een ontroerende conclusie.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.