Album: Deel 1

Reeks: Uit de archieven van de Toonder Studio's
Nummer:1.1
Titel: Deel 1
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar    ( Bestel )
Uitgever(s): Cliché
Auteur(s): (diverse) / Willem Feltkamp / Fred Julsing [Tekeningen] / Ben van 't Klooster [Tekeningen] / Dick Matena (Kelly, John ; Richards, Dick) [Tekeningen] / Marten Toonder [Tekeningen] / Piet Wijn [Tekeningen]
Uitgekomen (1e druk): Week 37, 2022
Prijs (1e druk): € 49,95
Info: Marten Toonders bedrijf de Toonder Studio's produceerde tussen 1941 en 1991 een grote hoeveelheid stripreeksen die in binnen- en buitenland succes beleefden. Daarnaast maakte het bedrijf animatiefilms en reclamefilms. Jan-Willen de Vries beschreef in De geschiedenis van de Toonder Studio's het dagelijks leven in dit bedrijf, met de focus op de vele strips die de tientalle medewerkers met of zonder Marten Toonders medewerking werden gecreëerd.
Om deze in twee boeken gevatte geschiedschrijving te completeren met beeldmateriaal zijn twee platenboeken samengesteld die een zo volledig mogelijke staalkaart vormen van de stripproductie van de Toonder Studio's

Voor de platenboeken zijn honderden originele striptekeningen in kleur gescand. Ze tonen het grote vakmanschap van vele tekenaars, onder wie Marten Toonder, Ben van 't Klooster, Fred Julsing, Piet Wijn, Dick Matena en vele, vele anderen. Ze tonen ook de veelzijdigheid van het medium strip.
Elke reeks is voorzien van een korte beschrijving van de onstaansgeschiedenis. De boeken tonen tevens ongepubliseerd materiaal, dat een uniek inkijkje biedt in de keuken van de Toonder Studio's.
Deze twee platenboeken zijn een must voor iedere stripliefhebber!
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.