Album: Assepoester

Reeks: Filmstrip
Nummer:1.29
Titel: Assepoester
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Ge´llustreerde Pers / VNU Tijdschriften
Auteur(s): Walt Disney Studio's
ISBN: 90 5428 437 4
Uitgekomen (1e druk): Week 9, 1998
Prijs (1e druk): fl. 7,95
Info: Hoewel "Hercules" al de vijfendertigste tekenfilm van de Walt Disney Studio's is, is er helaas nog steeds niet van alle klassieke films een kleurrijk stripalbum gepubliceerd.
Met terugwerkende kracht en meestal gekoppeld aan het opnieuw uitbrengen van een filmtitel in de bioscoop of op video komt daar langzaam verandering in.
De tekenfilm "Assepoester", het klassieke meesterwerk uit 1950, verschijnt begin februari 1998 als koopvideo!
Dat de televisie en de weekbladen hier volop aandacht aan zullen schenken weten we uit ervaring. Vandaar dan ook dat speciaal voor deze gelegenheid het gelijknamige album in de serie "Disney Filmstrip" verschijnt.
"Assepoester" is het verhaal van een meisje dat door haar boze stiefmoeder en jaloerse stiefzusters getiranniseerd wordt. Met hulp van haar dierenvriendjes en haar goede petemoei gaat zij naar een bal in het paleis. De prins wordt op slag verliefd op haar, maar verliest haar klokslag middernacht uit het oog. Via Assepoesters glazen muiltje vindt hij haar uiteindelijk terug. "Assepoester" is een sprookje dat in 1697 door Charles Perrault werd opgetekend. In Nederland kennen we Perrault onder de naam "Moeder de Gans".
Prijs: fl 7,95 / 160 Bfr.
EAN 8710722560318
 

Einde van deze pagina.