Album: Het vervloekte manuscript

Reeks: Dode monnik, De
Nummer:1.1
Titel: Het vervloekte manuscript
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Daedalus
Auteur(s): Christophe Deconinck [Vertaling] / Jean-David Morvan (JDMorvan) [Scenario] / Scietronc [Tekeningen & Kleuren]
UAC/ISBN-13: 9789463 945011
Uitgekomen (1e druk): Week 46, 2022
Prijs (1e druk): € 22,50
Info: Zwijgen is goud.
Stolin is een zestienjarige jongen die door zijn ouders wordt geplaatst in het klooster van Nariamar. In die afgesloten plek, waar stilte heilig is, wordt de mond van broeders dichtgenaaid. Ze vullen hun tijd met het kopiëren van heilige geschriften. Stolin heeft het moeilijk met de regels... Wanneer hij het profane boek van Ernao Piranesi vindt, smokkelt hij het mee om het in stilte te lezen in zijn kamertje.
De mémoires van de dode monnik beginnen 50 jaar eerder, in de tijd waarin baron Ytrium, na een bloedige veldslag tegen ketters, de overlevenden besluit op te sluiten in de kerkers van het klooster waar Ernao intendant is. Een van de gevangenen wordt onderwerp van een debat dat al snel escaleert. Voor de ene heet hij Ciimon Bracchio en is hij een simpele van geest, die per vergissing is opgesloten, voor anderen gaat het om de beruchte Darst Vostri, charismatische en waanzinnige leider van de ketters. Wie gaat er toch schuil achter deze vreemde figuur die voor zoveel controverse zorgt? En welk van beide partijen krijgt er uiteindelijk gelijk?
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.