Album: Zestig lentes

Reeks: Zestig lentes
Nummer:1.1
Titel: Zestig lentes
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Dupuis-Vrije vlucht
Auteur(s): Ingrid Chabbert [Scenario] / Aimée de Jongh [Tekeningen & Kleuren] / Kenny Rubenis [Kleuren] / Manik Sarkar [Vertaling] / Daniel de la Cruz Valdés [Kleuren]
UAC/ISBN-13: 9789031 439768
Uitgekomen (1e druk): Week 26, 2022
Prijs (1e druk): € 21,95
Info: - Dat is mijn dochter. Haar broer en zij hebben vandaag al zeven keer gebeld. Hoe vaker ze bellen, hoe minder zin ik heb om op te nemen en uitleg te geven.
- Uitleg waarover?
- Over waarom ik ben weggegaan. Zo plotseling, zo onverwacht. Over waarom ik weg móést...
- Hoelang hij al getrouwd?
- 35 jaar... 35 lange, lange jaren!
- En waarom juist nu? Je had al eerder kunnen gaan.
- Ik weet het niet. Het kwartje viel. Ik werd zestig en het kwartje viel.

Op haar zestigste verjaardag weigert Josy de kaarsjes op haar taart uit te blazen. De koffer staat al klaar in haar besluit staat vast. Ze verlaat haar man, huis en haard om haar vrijheid te gaan heroveren van achter het stuur van een oud Volkswagenbusje! Als haar familie de schok eenmaal heeft verwerkt, praat ze Josy onophoudelijk schuldgevoelens aan. Iedereen vindt haar keuze egoïstisch. Josy houdt gelukkig vol en vindt gelijkgestemde zielen bij de COH (Club van Ontsnapte Huissloven). Ze maakt nieuwe vrienden, met soortgelijke verhalen. Mensen die ook stuiten op het onbegrip van de maatschappij... Maar is dit voldoende om het verlangen naar een nieuw begin in te lossen? Zal de liefde voor Chistine haar helpen op dit pad?
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.