Album: Het pad van het kwaad

Reeks: Onderzoeken van Machiavelli, De
Nummer:1.1
Titel: Het pad van het kwaad
Type:Softcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Daedalus
Auteur(s): Gabriel Andrade Jr [Tekeningen] / Elvire de Cock [Kleuren] / Melina Pasanikolakis [Vertaling] / Jean-Marc Rivière [Scenario]
UAC/ISBN-13: 9789463 944595
Uitgekomen (1e druk): Week 34, 2022
Prijs (1e druk): € 11,25
Info: 1498, Firenze. Machiavelli is een jonge, zorgeloze idealist die zich stierlijk verveelt tijdens zijn werk in de staatsarchieven. Hij wil de wereld zien, ruiken en voelen in plaats van te verkommeren tussen de ontelbare perkamenten... Wanneer het lijk van een onbekende uit de Arno wordt gevist, grijpt hij de gelegenheid aan om de archieven te verlaten en de secretaris te worden van Piero Soderini.
Voor de jongeman is het de start van een onderzoek vol verrassingen. Tezelfdertijd zorgt de dominicaner monnik Savonarola met zijn preken voor beroering in de stad. Elke dag groeit zijn gevolg aan, tot grote onrust van een deel van de Florentijnse elite. Zeker omdat Savonarola verraad zou hebben gepleegd. Aan de muren van de Italiaanse stad hangt een brief van de Franse koning, die de pauselijke troon aan Savonarola belooft en tegelijk diens verbond met de Franse kroon blootlegt. Al gauw breken er onlusten uit in de stad.
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.