Album: Death match

Reeks: Death match
Nummer:1.1
Titel: Death match
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar    ( Bestel )
Uitgever(s): Dark Dragon Books
Auteur(s): Guillem Escriche [Tekeningen & Kleuren] / Pepe Gálvez [Scenario] / Vincent Hoberg [Vertaling]
UAC/ISBN-13: 9789463 739894
Uitgekomen (1e druk): Week 19, 2022
Prijs (1e druk): € 29,95
Info: Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in het bezette Oekraďne een voetbalwedstrijd gespeeld tussen een Duits en een Oekraďens team, een match die vandaag de dag nog steeds tot de verbeelding spreekt. Het was een confrontatie tussen twee tegengestelde visies, een propagandistische stunt waarmee de Nazi-kopstukken het moreel van hun troepen wilden opkrikken maar die gaandeweg een bron van hoop werd voor de onderdrukte burgerbevolking.
Dit album reconstrueert deze wereldberoemde wedstrijd en volgt het mythische Oekraďense elftal met al hun twijfels en gevoelens, tijdens een cruciaal moment in hun leven waarop ze de interne strijd moeten aangaan tussen integriteit, heldenmoed en in leven blijven. Dit onvergetelijke waargebeurde verhaal vormde de inspiratie voor meerdere films en komt in dit boek schitterend tot leven dankzij het gedetailleerde en spannende scenario van Pepe Gálvez en het zeer realistische tekenwerk van Guillem Escriche.
Death match bevat ook een proloog van Mario Alberto Kempes, een artikel over de films die gebaseerd zijn op de beroemde wedstrijd en een ander inleidend artikel over het historische kader waarbinnen de gebeurtenissen plaatsvonden.
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.