Album: De laatste reis van De Vrijheid

Reeks: Kapitein Rob
Nummer:6.74
Titel: De laatste reis van De Vrijheid
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Personalia
Auteur(s): Frank von Hebel [Scenario] / Fred de Heij [Tekeningen]
UAC/ISBN-13: 9789493 234239
Uitgekomen (1e druk): Week 13, 2022
Prijs (1e druk): Ä 17,50
Info: Een echte zeeman houdt het niet lang vol aan de wal, dus het is niet zo heel vreemd dat Kapitein Rob 75 jaar na de verschijning van het eerste avontuur in Het Parool weer met 'De Vrijheid' richting de horizon vaart, in gezelschap aan zijn onafscheidelijke metgezel Skip.
Journalist en schrijver Frank von Hebel (46) een kunstenaar Fred de Heij (60) tekende - letterlijk en figuurlijk - voor De laatste reis van De Vrijheid, het gloednieuwe avontuur van Kapitein Rob. Von Hebel schreef het scenario en De Heij stortte zich op de personages van zijn jeugdheld Pieter Kuhn. Professor Lupardi ontwaakt uit een lange kunstmatige slaap en zet een boosaardig plan in werking. Hij heeft echter buiten Kapitein Rob gerekend, die met een tijdmachine de geleerde probeert tegen te houden. Rob krijgt daarbij onder meer hulp van... zichzelf.

Rob voelt zich alsof hij uit elkaar wordt getrild. Concentreer je, het duurt maar even. Hij valt voorover, alsof alle spieren in zijn lijf in gelei zijn veranderd. Zijn handen branden zich aan hete steen en hij trekt ze snel omhoog. Prudon ligt op zijn rug en kijkt verdwaasd naar de lucht. Rob richt zich op, zijn knieŽn kraken. Een krachtige hand tilt hem omhoog. 'Waar komen jullie in hemelsnaam vandaan?' Die stem. Rob opent zijn ogen. Hij wist het en toch gelooft hij het niet. Daar staat hij.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.