Album: Wereldpiloot

Reeks: Maarten Milaan (Bundeling)
Nummer:1.3
Titel: Wereldpiloot
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Arboris
Auteur(s): Christian Godard [Tekeningen & Scenario] / Rob van der Nol
UAC/ISBN-13: 9789034 309013
Uitgekomen (1e druk): Week 46, 2022
Prijs (1e druk): € 34,95
Info: Maarten Milaan is een vrije vogel, die met zijn oude vliegtuigje, de ‘Pelikaan’, in de verste uithoeken van de aardbol transport- en taxivluchten uitvoert. Hij raakt geregeld betrokken bij kwesties waarin hij door zijn gevoel voor rechtvaardigheid gedwongen wordt partij te kiezen. Zo belandt hij keer op keer in het kamp van de onderdrukten en moet het dan opnemen tegen
patsers, potentaten en jagers op groot wild.
De stripreeks, die circa dertig jaar lang in het weekblad Kuifje heeft gestaan, maakte door de bijzondere en vaak persoonlijk getinte scenario’s van Christian Godard grote indruk op meerdere generaties lezers en veel stripliefhebbers kunnen zich nog altijd exact bepaalde verhalen herinneren.
In deze derde van in totaal vier bundelingen worden chronologisch alle verhalen afgedrukt die verschenen tussen 1978 en 1981, inclusief de moeilijker te vinden korte verhalen, met waar nodig gecorrigeerde vertalingen en volledig nieuwe letteringen. Ook is weer een groot door Patrick Gaumer samengesteld dossier aanwezig, waarin Godard vertelt over zijn carrière, zijn andere langlopende strip Norbert & Kari, en over het ontstaan van elk verhaal.

Bevat de verhalen:
- Adeline of het einde van de nacht
- Trouw tot voorbij de dood...
- Het kind van de horde
- De bezoeker
- Een schaduw kwam voorbij
- Als een vleugelslag in je hart
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.