Album: Young man

Reeks: Go west
Nummer:1.1
Titel: Young man
Type:Softcover
Status: Verwacht : september 2022
Uitgever(s): Saga
Auteur(s): Dominique Bertail [Tekeningen] / Benjamin Blasco-Martinez [Tekeningen] / Cuzor [Tekeningen] / Paul Gastine [Tekeningen] / Éric Hérenguel [Tekeningen] / Hugues Labiano [Tekeningen] / Meynet [Tekeningen] / Tiburce Oger [Scenario] / Patrick Prugne [Tekeningen] / Rossi [Tekeningen] / Ronan Toulhoat [Tekeningen]
Info: Go West Young Man vertelt in veertien verhalen de verovering van de Far West, van 1763 tot 1938. Van conflicten over grote meren tot de woestijn van Mexico volgen de lotgevallen elkaar op. Trappers en pioniers, indianenstammen, desperado’s en prostituees zullen vechten en overleven op grote vlakten, in boomtowns en tijdens oneindige oorlogen. Hoewel de grote thema’s in dit album in de schijnwerpers staan, komt ook de duistere kant van mensen, die met een bittere smaak de Amerikaanse droom voorstellen, naar voren. Racisme, indianengenocide, de situatie van vrouwen, oorlogen en ellende. Go West Young Man is een hommage aan de western, maar ook een scherpzinnig eerbetoon.
De allerbeste en bekendste westerntekenaars bundelen de krachten voor deze unieke verzameling verhalen! Bewonder het getalenteerde werk van Bertail, Blanc-Dumont, Blasco-Martinez, Boucq, Cuzor, Gastine, Hérenguel, Labiano, Marini, Meyer, Meynet, Prugne, Rossi, Rouge, TaDuc en Toulhoat op scenario van Tiburce Oger (Ghost Kid).
 

Einde van deze pagina.