Album: The road to Eldorado (Het land van goud)

Reeks: Dreamworks
Nummer:1.1
Titel: The road to Eldorado (Het land van goud)
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dargaud
Auteur(s): Josť-Luis Munuera
ISBN: 90 6793 543 3
UAC/ISBN-13: 9789067 935432
Uitgekomen (1e druk): Week 43, 2000
Prijs (1e druk): fl. 10,95
Info: Na een omwenteling teweeg te hebben gebracht in de tekenfilmwereld met The Prince of Egypt, maakt Dreamworks Studio van Steven Spielberg een geheel nieuwe tekenfilm.
Dargaud presenteert er een schitterende stripversie van, bewerkt, getekend en ingekleurd door Josť Luis Munuera (De avonturen van Merlijn). Het is een album dat bij het jonge publiek de herinnering aan de weergaloze film levend zal houden.
The Road to El Dorado is een film in het genre van de klassieke western Butch Cassidy and the Sundance Kid (1968) van G. Roy Hill, met in de hoofdrollen Paul Newman en Robert Redford. Het verhaal gaat over twee jonge avonturiers die in 1519, zonder een cent, maar vol energie en zelfvertrouwen, de ellende in hun geboorteland Spanje ontvluchten. Ze gaan naar de Nieuwe Wereld, op zoek naar een mythische Gouden Stad, waar ze roem en rijkdom hopen te vinden. Na veel omzwervingen en talloze ongelooflijke avonturen, bereiken ze hun doel, maar ze merken dat macht en rijkdom hen niet gelukkiger maakt. Uiteindelijk ontdekken ze dat hun vriendschap de grootste schat is die ze bezitten... Een spannend avonturenverhaal, aantrekkelijke personages, een modern sprookje, verteld in schitterende beelden. Een album dat bij het jonge publiek de herinnering aan deze weergaloze film levend zal houden. De songs in de film zijn van de hand van Elton John en Tim Rice, die voor hun bijdrage aan de befaamde De Leeuwenkoning al een Oscar hadden gekregen.
In de bioscoop vanaf 15/11 in BelgiŽ en 23/11 in Nederland.
Door: Josť Luis Munuera
Prijs: fl. 10,95
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.