Album: De vliegschool van Mekns

Reeks: Tang(u)y en Laverdure (De complete)
Nummer:1.1
Titel: De vliegschool van Mekns
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Arboris
Auteur(s): Hans van den Boom [Vertaling] / Jean-Michel Charlier / Albert Uderzo
UAC/ISBN-13: 9789034 305794
Uitgekomen (1e druk): Week 51, 2014
Prijs (1e druk): 24,95
Info: Op 29 oktober 1959 verscheen het eerste nummer van het Franse striptijdschrift Pilote, met daarin het begin van een vliegtuigstrip die fenomenaal succesvol zou worden: Tanguy en Laverdure! De teksten waren van Jean-Michel Charlier, die al veel succes geboekt had met een andere pilotenstrip, Buck Danny, de tekeningen werden verzorgd door Albert Uderzo, die tegelijkertijd ook een in humoristische stijl getekende strip lanceerde, over een zekere Asterix...
In dit eerste deel van de complete Tanguy en Laverdure is het volledige eerste verhaal van de reeks opgenomen, dat in vroeger jaren in tween geknipt werd uitgegeven in de albums De verloren raket en Eerherstel voor een lafaard.
Een zeer uitgebreid dossier met zeldzame documenten uit de archieven van Charlier en Uderzo en illustraties uit de begintijd van de strip is aan het boek toegevoegd, terwijl het hele verhaal op basis van de originele tekeningen opnieuw is ingekleurd, vanwege de slechte kwaliteit van het in de loop van de jaren versleten geraakte drukmateriaal, en vervolgens voor deze uitgave opnieuw vertaald en geletterd.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.