Album: 10 veteranen 10 verhalen

Reeks: Op missie
Nummer:1.1b
Titel: 10 veteranen 10 verhalen
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Strip2000
Auteur(s): Marc Brinkman [Scenario] / Jan Cleijne [Tekeningen] / Fokke Dijkstra [Scenario] / Sjaak Duine [Scenario] / Marcel Duivesteijn [Scenario] / Jeroen Funke [Tekeningen] / Erik de Graaf [Tekeningen] / Theo van Hees [Scenario] / Ton Herbrink [Scenario] / Eric Heuvel [Tekeningen] / Aimťe de Jongh [Tekeningen] / Erik Kriek [Tekeningen] / Hans Lodder [Scenario] / Michiel van de Pol [Tekeningen] / Robert van Raffe [Tekeningen] / Elie van Schilt [Scenario] / Anne Staal [Tekeningen] / Wilbert van der Steen [Tekeningen] / Mike van de Vondervoort [Scenario] / Albert Zomer [Scenario]
UAC/ISBN-13: 9789462 801271
Uitgekomen (1e druk): Week 41, 2014
Prijs (1e druk): Ä 9,95
Info: Op een begraafplaats in Libanon staat een puber met een bom:. Hij staat op het punt zichzelf en een groep Nederlandse militairen op te blazen. Ze praten met hem, de hele nacht, en voor het licht wordt, legt hij zijn gordel af.
De Nederlandse militairen maken deel uit van het UNIFIL-bataljon in Libanon, ze behoren tot de duizenden Nederlanders die de afgelopen decennia overal ter wereld hebben geprobeerd vrede en veiligheid te brengen of te handhaven. Tien veteranen vertellen in dit boek een verhaal, bijgestaan door tien stripmakers. Het eerste verhaal begint in augustus 1944 in NormandiŽ, het laatste verhaal speelt zich af in april 2010 vijfhonderd mijl voor de kust van SomaliŽ. Dat zegt iets over de reikwijdte van de Nederlandse krijgsmacht en over de inzet van onze veteranen bij internationale operatie, vaak onder de vlag van de Verenigde Naties.
Dit album is een eerbetoon aan hun werk en inzet. Op missie - 10 veteranen 10 verhalen is gemaakt in opdracht van het comite Nederlandse Veteranendag.
Het verschijnt met 10 verschillende covers.

Bevat de verhalen:
- Eindelijk bevrijd (Nederland)
- Sateh - Pelotonspleegkind (IndonesiŽ)
- Niemandsland (Korea)
- Het verdriet van de Papoea's (Nieuw-Guinea)
- Nachtwacht (Libanon)
- Angola
- 80 seconden (Kosovo)
- Majid (Irak)
- Patrouille (Afganistan)
- De bevrijding van Ms. Taipan (SomaliŽ)
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.