Album: De bovenbazen

Reeks: Bommel, Heer
Nummer:Special
Titel: De bovenbazen
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Softcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Bezige Bij, De
Auteur(s): Danil van den Broek [Tekeningen] / Jan Cleijne [Tekeningen] / Peter van Dongen [Tekeningen] / Erik de Graaf [Tekeningen] / Milan Hulsing [Tekeningen] / Gerrit de Jager [Tekeningen] / Eddie de Jong [Tekeningen] / Hanco Kolk (lko) [Tekeningen] / Erik Kriek [Tekeningen] / Henk Kuijpers [Tekeningen] / Gerard Leever (Gleever) [Tekeningen] / Martin Spyridon Johannes Lodewijk [Tekeningen] / Dick Matena (Kelly, John ; Richards, Dick) [Tekeningen] / Mr. Jesse van Muylwijck [Tekeningen] / Jeroen Steehouwer [Tekeningen] / Th Tjong-Khing (Markus, Eric) [Tekeningen] / Jean-Marc van Tol [Tekeningen] / Marten Toonder [Tekeningen & Scenario] / Typex [Tekeningen] / Gerben Valkema [Tekeningen] / Wasco [Tekeningen]
UAC/ISBN-13: 9789023 474081
Uitgekomen (1e druk): Week 41, 2012
Prijs (1e druk): 19,90
Info: Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Marten Toonder werden bij het befaamde verhaal De bovenbazen door een twintigtal hedendaagse tekenaars schitterende nieuwe strooktekeningen in pen en inkt gezet, geheel in ieders eigen stijl. Ze werden met Toonders originele tekst gepubliceerd als feuilleton in NRC Handelsblad, het vertrouwde podium van de meester zelf. Om dit voor de toekomst te bewaren zijn tekst en tekeningen nu gebundeld. Het resultaat is een begeerlijk object voor iedere Toonderverzamelaar en voor wie dat nog moet worden.
In dit visionaire verhaal uit 1963 schetst Marten Toonder een somber toekomstbeeld van het kapitalistisch stelsel. Een klein groepje ' bovenbazen' vergaart almaar meer rijkdom, tot op de beursthermometer oververhit raakt en het hele systeem dreigt in te storten. Dit boek geeft, in een tijd van kredietcrisis en dalende koersen, een subtiel commentaar op onze dolgedraaide mondiale economie.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.