Album: Kuifje op het scherm

Reeks: Kuifje (Verfilmde avonturen)
Nummer:Special
Titel: Kuifje op het scherm
Type:Luxe
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Moulinsart
Auteur(s): Dominique Maricq / George Remi (Hergé) / Diane Vanthemsche [Vertaling]
UAC/ISBN-13: 9782874 242540
Uitgekomen (1e druk): Week 38, 2011
Prijs (1e druk): € 77,00
Info: Dominique Maricq werd in 1997 als archivaris bij de Studio's Hergé aangenomen. Stripverhalen wisten hem reeds op jonge leeftijd te boeien en nu is hij een gepassioneerde specialist van de meester van de Klare Lijn geworden.
De avonturen van Kuifje hebben sinds 1929 vele lezersgeneraties in de ban gehouden en lijken nog op een mooie toekomst te kunnen rekenen. Inkt en papier zijn echter niet de enige communicatiekanalen van dit modebestendige oeuvre geweest. De afgeleide producten, naslagwerken, tentoonstellingen, ceremonieën en evenementen allerhande die de lotgevallen van de kleine reporter en zijn trouwe viervoeter in de kijken zetten, zijn gewoonweg niet te tellen. Hergé werd in zijn werk steeds grondig door de zevende kunstvorm beïnvloed en de tekenaar heeft er altijd van gedroomd zijn succesreeks naar het scherm over te hevelen. Van 1930 tot vandaag: ontdek de geschiedenis van Kuifje op het scherm, van de vaste films tot de tekenfilms, over de personages van vlees en bloed en de derde dimenie.

Uitgegeven in samenwerking met het Belgisch Stripcentrum en bpost ter gelegenheid van het verschijnen van tien postzegels op één blaadje in het kader van de uitgifte Kuifje op het scherm. Inclusief het velletjes met de tien postzegels.
Genummerd x/1400
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.